Calvados i ny innpakning

Importøren Robert Prizelius melder at deres Pére Magloire VSOP i disse dager ankommer landet i ny forpakning.

Pére Magloire Calvados ble etablert i 1821 i Pays d'Auge, kjerneområdet for epleproduksjon i hjertet av Normandie. Destillert cider fra Calvados fikk offentlig godkjennelse i 1942, og fikk sin egen "Appelation Controllé".

Calvados er destillert sprit laget av ciderepler (en annen type enn epler beregnet for spising) eller fra pærer til å lage Perry. Calvados har på grunn av sitt rike smaksspekter opptjent et fantastisk rykte gjennom århundrer.

En blanding av eplesorter - søt, bitter, bitter-søt, og noe syrlige - er viktig for dets produksjon. Calvados er derfor aldri laget av én sort eple alene, og Père Magloire benytter mer enn 150 forskjellige sorter epler. Dette sikrer et rikt spekter av smak og aroma. Calvados oppnår dessuten en meget spesiell aroma når "perry" pærer blir kombinert med eplene. Juicen fra pressede epler blir naturlig gjæret for å produsere cider. Epletrær i Normandie er minst 15 år gamle før eplene er egnet til fremstilling av Calvados.

Den tradisjonelle destilleringsmetoden med to destilleringer finner sted fra november til juni hvert år. Destilleringen utføres etter tradisjonen med bruk av et dobbelt-kobber destilleringsapparat. Etter endt destillering er cideren blitt til Calvados.

Pére Magloire VSOP har fått 4 års opphold på eik, og er en blanding av minst 25 forskjellige calvaodosproduksjoner. Den gir fra seg aromaer som minner om epleblomstring, mens den i munnen oppleves som frisk og harmonisk med tydelig eplepreg og tilpasset tanninstruktur. Perfekt avslutning på et måltid, men nytes også ofte til regionens egen ost - Camembert.

Les mer her:

Drink-oppskrift:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen