Drikke
Canadiske Kaitlyn Stewart er verdens beste bartender
Foto: (Rob_LawsO)

Canadiske Kaitlyn Stewart er verdens beste bartender

Nok en gang er det en kvinne som tar gull i verdens mest prestisjefylte bartenderkonkurranse.
Aase E. Jacobsen
01 September 2017 - 12:02

Bartenderevnene til Kaitlyn Stewart fra Canada holdt helt til topps foran 15.000 bartendere fra 57 land i Diageo World Class. Det er verdens mest prestisjefylte bartenderkonkurranse og ble i år gjennomført for niende gang.

I konkurranseforløpet blir bartenderne testet i deres mixologi-evner, og underveis skapes eksepsjonelle drikkeopplevelser, og bartenderfaget tas til nye høyder.

Kaitlyn utmerket seg spesielt i konkurransens femte utfordring, hvor de konkurrerende bartenderne skulle lage seks klassiske cocktails på seks minutter i en boksering omringet av hundrevis av tilskuere. Her viste hun ifølge dommerpanelet et usedvanlig overblikk og en ro, i tillegg til stor kunnskap og karisma.

- Jeg er utrolig overrasket og glad. Det har vært en intens uke med tøffe utfordringer mot de dyktigste bartenderne jeg noensinne har møtt. Å komme til finalen var fantastisk i seg selv, men å avslutte uken som vinner er helt vilt. Jeg er så opptatt av tanken på å bruke bedre ingredienser og bedre oppskrifter for å skape enda bedre cocktails, og jeg har elsket hvert et øyeblikk av denne opplevelsen, forteller hun.

Julian Brady i aksjon. Foto: www.roblawson.com

Den norske deltakeren, Julian Brady, fra cocktailbaren Vaskeriet i Bergen, gikk ikke videre fra den innledende runden. Han kan uansett se tilbake på en finale hvor han, sammen med resten av de nordiske bartenderne, satte en innovativ dagsorden.

- De nordiske landene er generelt utrolig dyktige til å tenke bærekraftig rundt cocktails. De benytter lokale ingredienser, slik at man unngår for store Co2-utslipp, og for eksempel dropper de det klassiske plastsugerøret. Det gjør at både Norge, Danmark, Sverige og Finland har vært godt forberedt til de forskjellige utfordringene i år, sier Jennifer Le Nechet, vinneren av World Class i fjor, og dermed den første kvinne til å gå til topps i denne konkurransen.

Les mer om Jennifer Le Nechets imponerende seier

Danmark kom i år på en imponerende 2. plass, og Sverige kom på 7. plass

Gjennom fire dager konkurrerte verdens 55 mest talentfulle bartendere med sjarm, personlighet og evnen til å skape velsmakende og nyskapende cocktails og selvfølgelig; muligheten til å kunne kalle seg verdens beste.

Julian Bradys bidrag Foto: www.roblawson.com

Bartenderne fikk flere utfordringer. Den første var Mex-Eco, hvor de skulle lage en både velsmakende og bærekraftig cocktail. Den neste var Signature, hvor det skulle komponeres en cocktail med en personlig historie. Den tredje utfordringen var Heat of the moment, her skulle de skape en drink av lokale mexicanske ingredienser. Til sist kom oppgaven Cocktails at home, der de skulle fremstille en enkel cocktail i et studio-kjøkken, hvor de 55 bartenderne ble kuttet ned til 10. Julian Brady falt av i den første skarpe svingen, men drar fra Margaritaens hjemland med hevet hode.

- Det har vært en morsom og utfordrende opplevelse å være med i World Class- konkurransen, helt fra de første innledende rundene hjemme i Norge, til den gjennomførte og overveldende finaleavslutningen i Mexico City. Selvfølgelig hadde det vært kult hvis jeg hadde kommet litt lengre i konkurransen. Men på den andre siden blir man kun bedre av å konkurrere med noen som er bedre enn seg selv. Jeg tar med meg mange opplevelser og ikke minst ny kunnskap hjem i kjølvannet av denne uken. Noe jeg synes er ganske uvurderlig, sier Julian Brady.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her