Drikke
Canadiske Kaitlyn Stewart er verdens beste bartender
Foto: (Rob_LawsO)

Canadiske Kaitlyn Stewart er verdens beste bartender

Nok en gang er det en kvinne som tar gull i verdens mest prestisjefylte bartenderkonkurranse.
Aase E. Jacobsen
01 September 2017 - 12:02

Bartenderevnene til Kaitlyn Stewart fra Canada holdt helt til topps foran 15.000 bartendere fra 57 land i Diageo World Class. Det er verdens mest prestisjefylte bartenderkonkurranse og ble i år gjennomført for niende gang.

I konkurranseforløpet blir bartenderne testet i deres mixologi-evner, og underveis skapes eksepsjonelle drikkeopplevelser, og bartenderfaget tas til nye høyder.

Kaitlyn utmerket seg spesielt i konkurransens femte utfordring, hvor de konkurrerende bartenderne skulle lage seks klassiske cocktails på seks minutter i en boksering omringet av hundrevis av tilskuere. Her viste hun ifølge dommerpanelet et usedvanlig overblikk og en ro, i tillegg til stor kunnskap og karisma.

- Jeg er utrolig overrasket og glad. Det har vært en intens uke med tøffe utfordringer mot de dyktigste bartenderne jeg noensinne har møtt. Å komme til finalen var fantastisk i seg selv, men å avslutte uken som vinner er helt vilt. Jeg er så opptatt av tanken på å bruke bedre ingredienser og bedre oppskrifter for å skape enda bedre cocktails, og jeg har elsket hvert et øyeblikk av denne opplevelsen, forteller hun.

Julian Brady i aksjon. Foto: www.roblawson.com

Den norske deltakeren, Julian Brady, fra cocktailbaren Vaskeriet i Bergen, gikk ikke videre fra den innledende runden. Han kan uansett se tilbake på en finale hvor han, sammen med resten av de nordiske bartenderne, satte en innovativ dagsorden.

- De nordiske landene er generelt utrolig dyktige til å tenke bærekraftig rundt cocktails. De benytter lokale ingredienser, slik at man unngår for store Co2-utslipp, og for eksempel dropper de det klassiske plastsugerøret. Det gjør at både Norge, Danmark, Sverige og Finland har vært godt forberedt til de forskjellige utfordringene i år, sier Jennifer Le Nechet, vinneren av World Class i fjor, og dermed den første kvinne til å gå til topps i denne konkurransen.

Les mer om Jennifer Le Nechets imponerende seier

Danmark kom i år på en imponerende 2. plass, og Sverige kom på 7. plass

Gjennom fire dager konkurrerte verdens 55 mest talentfulle bartendere med sjarm, personlighet og evnen til å skape velsmakende og nyskapende cocktails og selvfølgelig; muligheten til å kunne kalle seg verdens beste.

Julian Bradys bidrag Foto: www.roblawson.com

Bartenderne fikk flere utfordringer. Den første var Mex-Eco, hvor de skulle lage en både velsmakende og bærekraftig cocktail. Den neste var Signature, hvor det skulle komponeres en cocktail med en personlig historie. Den tredje utfordringen var Heat of the moment, her skulle de skape en drink av lokale mexicanske ingredienser. Til sist kom oppgaven Cocktails at home, der de skulle fremstille en enkel cocktail i et studio-kjøkken, hvor de 55 bartenderne ble kuttet ned til 10. Julian Brady falt av i den første skarpe svingen, men drar fra Margaritaens hjemland med hevet hode.

- Det har vært en morsom og utfordrende opplevelse å være med i World Class- konkurransen, helt fra de første innledende rundene hjemme i Norge, til den gjennomførte og overveldende finaleavslutningen i Mexico City. Selvfølgelig hadde det vært kult hvis jeg hadde kommet litt lengre i konkurransen. Men på den andre siden blir man kun bedre av å konkurrere med noen som er bedre enn seg selv. Jeg tar med meg mange opplevelser og ikke minst ny kunnskap hjem i kjølvannet av denne uken. Noe jeg synes er ganske uvurderlig, sier Julian Brady.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her