Jennifer Le Nechet is crowned World Class Bartender of the Year 2016 in Miami. (PRNewsFoto/WORLD CLASS)
Jennifer Le Nechet is crowned World Class Bartender of the Year 2016 in Miami. (PRNewsFoto/WORLD CLASS) (Bilde: PRNewsFoto/WORLD CLASS)

Verdens beste bartender er franske Jennifer

Med Jennifer Le Nechet fra Café Moderne i Paris har World Class fått din første kvinne på toppen. Det er jaggu på tide.

Jennifer Le Nachet som til daglig jobber på Café Moderne i Paris er best av alle de drøyt 10.000 bartenderne i hele verden som har deltatt i de innledende rundene.

Hun vant den avsluttende superfinalen hvor bare seks bartendere gjenstod – deriblant danske Jonas B. Andersen, til daglig Mash og Strøm i København. Oppgaven var å lage et popupbarkonsept på 24 timer. Jennifers bar hadde steampunk som tema.

Norgesvennen Alex Kratena var blant dommerne og han var imponert:

-Nivået i år er rett og slett fenomenalt høyt. Det har vært veldig vanskelig å velge mellom bartenderne i finalen. Jennifer tok imidlertid en innertier i Superstar Pool Party-øvelsen og viste alle kunnskapene man ønsker fra en bartender, og hennes popupbar satte oss helt ut med sitt steampunk-tema og hennes tvist på klassiske cocktails med hjemmelagete og økologiske ingredienser. De seks bartenderne i finalen er virkelig helt i toppen og nivået var veldig jevnt. Ikke bare behersker de klassikerne til fulle, men de utvikler også nye og spennende teknikker.

WorldClass er den mest omfattende av alle bartenderkonkurranser. Bare det å komme til verdensfinalen er stort. I 2013 kom Monica Berg til finalen og ble dermed en av verdens åtte beste bartendere det året. Men det er første gang en kvinne vinner det hele. Av årets 56 deltakere er bare seks kvinner. Selv om denne delen av serveringsbransjen fortsatt er ganske så mannsdominert, er dette tallet likevel ikke helt representativt for hvordan det ser ut bak verdens bardisker. 

I denne baren er det kvinnene som bestemmer 

Den norske deltakeren Antonio Naranjo Navares, til daglig på Himkok, kom imidlertid ikke videre til semifinalen etter to dager med innledende øvelser som inkluderte å blindsmake brennevin, lage drinker til navngitte gjester på et poolparty samt servere en drink kombinert med mat til liksom-gjester, altså juryen.

Dag tre i World Class var det klart for semifinale for 12 bartendere med øvelsen «American Classics», for så å avsluttes dag fire med seks finalister. I tillegg til dansken Jonas og franske Jennifer var disse i finalen: Adrián Michalčík, L'Fleur mixology & champagne, Praha, Ryu Fujii, Bar K, Osaka, Nick Wu, East End Bar Taipei og Dries Botty, The Dirty Rabbit, Antwerpen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen