Drikke
Verdens beste bartender er franske Jennifer
Foto: (PRNewsFoto/WORLD CLASS)

Verdens beste bartender er franske Jennifer

Med Jennifer Le Nechet fra Café Moderne i Paris har World Class fått din første kvinne på toppen. Det er jaggu på tide.
Aase E. Jacobsen
30 September 2016 - 14:04

Jennifer Le Nachet som til daglig jobber på Café Moderne i Paris er best av alle de drøyt 10.000 bartenderne i hele verden som har deltatt i de innledende rundene.

Hun vant den avsluttende superfinalen hvor bare seks bartendere gjenstod – deriblant danske Jonas B. Andersen, til daglig Mash og Strøm i København. Oppgaven var å lage et popupbarkonsept på 24 timer. Jennifers bar hadde steampunk som tema.

Norgesvennen Alex Kratena var blant dommerne og han var imponert:

-Nivået i år er rett og slett fenomenalt høyt. Det har vært veldig vanskelig å velge mellom bartenderne i finalen. Jennifer tok imidlertid en innertier i Superstar Pool Party-øvelsen og viste alle kunnskapene man ønsker fra en bartender, og hennes popupbar satte oss helt ut med sitt steampunk-tema og hennes tvist på klassiske cocktails med hjemmelagete og økologiske ingredienser. De seks bartenderne i finalen er virkelig helt i toppen og nivået var veldig jevnt. Ikke bare behersker de klassikerne til fulle, men de utvikler også nye og spennende teknikker.

WorldClass er den mest omfattende av alle bartenderkonkurranser. Bare det å komme til verdensfinalen er stort. I 2013 kom Monica Berg til finalen og ble dermed en av verdens åtte beste bartendere det året. Men det er første gang en kvinne vinner det hele. Av årets 56 deltakere er bare seks kvinner. Selv om denne delen av serveringsbransjen fortsatt er ganske så mannsdominert, er dette tallet likevel ikke helt representativt for hvordan det ser ut bak verdens bardisker. 

I denne baren er det kvinnene som bestemmer 

Den norske deltakeren Antonio Naranjo Navares, til daglig på Himkok, kom imidlertid ikke videre til semifinalen etter to dager med innledende øvelser som inkluderte å blindsmake brennevin, lage drinker til navngitte gjester på et poolparty samt servere en drink kombinert med mat til liksom-gjester, altså juryen.

Dag tre i World Class var det klart for semifinale for 12 bartendere med øvelsen «American Classics», for så å avsluttes dag fire med seks finalister. I tillegg til dansken Jonas og franske Jennifer var disse i finalen: Adrián Michalčík, L'Fleur mixology & champagne, Praha, Ryu Fujii, Bar K, Osaka, Nick Wu, East End Bar Taipei og Dries Botty, The Dirty Rabbit, Antwerpen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her