Kaitlyn Stewart er verdens beste bartender
Kaitlyn Stewart er verdens beste bartender (Bilde: Rob_LawsO)

Canadiske Kaitlyn Stewart er verdens beste bartender

Nok en gang er det en kvinne som tar gull i verdens mest prestisjefylte bartenderkonkurranse.

Bartenderevnene til Kaitlyn Stewart fra Canada holdt helt til topps foran 15.000 bartendere fra 57 land i Diageo World Class. Det er verdens mest prestisjefylte bartenderkonkurranse og ble i år gjennomført for niende gang.

I konkurranseforløpet blir bartenderne testet i deres mixologi-evner, og underveis skapes eksepsjonelle drikkeopplevelser, og bartenderfaget tas til nye høyder.

Kaitlyn utmerket seg spesielt i konkurransens femte utfordring, hvor de konkurrerende bartenderne skulle lage seks klassiske cocktails på seks minutter i en boksering omringet av hundrevis av tilskuere. Her viste hun ifølge dommerpanelet et usedvanlig overblikk og en ro, i tillegg til stor kunnskap og karisma.

- Jeg er utrolig overrasket og glad. Det har vært en intens uke med tøffe utfordringer mot de dyktigste bartenderne jeg noensinne har møtt. Å komme til finalen var fantastisk i seg selv, men å avslutte uken som vinner er helt vilt. Jeg er så opptatt av tanken på å bruke bedre ingredienser og bedre oppskrifter for å skape enda bedre cocktails, og jeg har elsket hvert et øyeblikk av denne opplevelsen, forteller hun.

Julian Brady i aksjon.
Julian Brady i aksjon. Foto: www.roblawson.com

Den norske deltakeren, Julian Brady, fra cocktailbaren Vaskeriet i Bergen, gikk ikke videre fra den innledende runden. Han kan uansett se tilbake på en finale hvor han, sammen med resten av de nordiske bartenderne, satte en innovativ dagsorden.

- De nordiske landene er generelt utrolig dyktige til å tenke bærekraftig rundt cocktails. De benytter lokale ingredienser, slik at man unngår for store Co2-utslipp, og for eksempel dropper de det klassiske plastsugerøret. Det gjør at både Norge, Danmark, Sverige og Finland har vært godt forberedt til de forskjellige utfordringene i år, sier Jennifer Le Nechet, vinneren av World Class i fjor, og dermed den første kvinne til å gå til topps i denne konkurransen.

Les mer om Jennifer Le Nechets imponerende seier

Danmark kom i år på en imponerende 2. plass, og Sverige kom på 7. plass

Gjennom fire dager konkurrerte verdens 55 mest talentfulle bartendere med sjarm, personlighet og evnen til å skape velsmakende og nyskapende cocktails og selvfølgelig; muligheten til å kunne kalle seg verdens beste.

Julian Bradys bidrag
Julian Bradys bidrag Foto: www.roblawson.com

Bartenderne fikk flere utfordringer. Den første var Mex-Eco, hvor de skulle lage en både velsmakende og bærekraftig cocktail. Den neste var Signature, hvor det skulle komponeres en cocktail med en personlig historie. Den tredje utfordringen var Heat of the moment, her skulle de skape en drink av lokale mexicanske ingredienser. Til sist kom oppgaven Cocktails at home, der de skulle fremstille en enkel cocktail i et studio-kjøkken, hvor de 55 bartenderne ble kuttet ned til 10. Julian Brady falt av i den første skarpe svingen, men drar fra Margaritaens hjemland med hevet hode.

- Det har vært en morsom og utfordrende opplevelse å være med i World Class- konkurransen, helt fra de første innledende rundene hjemme i Norge, til den gjennomførte og overveldende finaleavslutningen i Mexico City. Selvfølgelig hadde det vært kult hvis jeg hadde kommet litt lengre i konkurransen. Men på den andre siden blir man kun bedre av å konkurrere med noen som er bedre enn seg selv. Jeg tar med meg mange opplevelser og ikke minst ny kunnskap hjem i kjølvannet av denne uken. Noe jeg synes er ganske uvurderlig, sier Julian Brady.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen