Cappella i ny årgang

Tidenes vinsuksess på det norske markedet kommer nå med ny årgang. Denne vinen som ikke har årgangsbetegnelse på etiketten, har til nå vært av årgang 1999. De første lastene med vin fra år 2000 er ankommet Norge, og i salg fra ca. 1. mars.
Redaksjonen
02 Mars 2001 - 01:00

Den nye årgangen er vesentlig bedre enn den gamle, hevder importøren Arcus Produkter. Apéritif har ennå ikke smakt vinen og vil når det skjer komme tilbake med vår vurdering. Arcus hevder at viner er dypere, mer intens kirsebærrød farge, har mer fremtredende fruktighet med plomme- og kirsebærtoner, hint av tørket frukt og krydder og større smaksbredde og fylde.
 
Cappella kommer fra vinmarkene sør for byen Taranto på Salento-halvøya. Dette området, som italienerne kaller Il Tacco - hælen - er relativt flatt, med rød og fruktbar jord. Her dyrkes vindruer, oliven og grønnsaker i et solfylt klima preget av nærheten til Middelhavet, som aldri ligger mer enn 40 km unna. Cappella er fremstilt av druetypene Primitivo (60%) og Negroamaro (40%), og har rett til kvalitetsbetegnelsen Indicazione Geografica Tipica (IGT). Innhøstningen fant sted så tidlig som første halvdel av september, for å sikre maksimal friskhet og frukt i druene. Vinen er fremstilt ved temperaturkontrollert gjæring (25 ºC) i store ståltanker.
 
Med sin unge og smaksrike karakter passer Cappella spesielt godt til pastaretter, både med middels kraftige tomatsauser og noe tyngre fløte- og ostesauser. Den egner seg også utmerket til pizza og retter av kjøtt. Nyt den gjerne til oster som Parmesan og andre vellagrede hardoster, heter det fra Arcus.
 

300cl

75cl

37,5cl

Vecturanr.

201356

201163

201461

Vecturapris:

206,01

54,48

32,95

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
Dagens rett

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret

For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her