Cappella i ny årgang

Tidenes vinsuksess på det norske markedet kommer nå med ny årgang. Denne vinen som ikke har årgangsbetegnelse på etiketten, har til nå vært av årgang 1999. De første lastene med vin fra år 2000 er ankommet Norge, og i salg fra ca. 1. mars.

Den nye årgangen er vesentlig bedre enn den gamle, hevder importøren Arcus Produkter. Apéritif har ennå ikke smakt vinen og vil når det skjer komme tilbake med vår vurdering. Arcus hevder at viner er dypere, mer intens kirsebærrød farge, har mer fremtredende fruktighet med plomme- og kirsebærtoner, hint av tørket frukt og krydder og større smaksbredde og fylde.
 
Cappella kommer fra vinmarkene sør for byen Taranto på Salento-halvøya. Dette området, som italienerne kaller Il Tacco - hælen - er relativt flatt, med rød og fruktbar jord. Her dyrkes vindruer, oliven og grønnsaker i et solfylt klima preget av nærheten til Middelhavet, som aldri ligger mer enn 40 km unna. Cappella er fremstilt av druetypene Primitivo (60%) og Negroamaro (40%), og har rett til kvalitetsbetegnelsen Indicazione Geografica Tipica (IGT). Innhøstningen fant sted så tidlig som første halvdel av september, for å sikre maksimal friskhet og frukt i druene. Vinen er fremstilt ved temperaturkontrollert gjæring (25 ºC) i store ståltanker.
 
Med sin unge og smaksrike karakter passer Cappella spesielt godt til pastaretter, både med middels kraftige tomatsauser og noe tyngre fløte- og ostesauser. Den egner seg også utmerket til pizza og retter av kjøtt. Nyt den gjerne til oster som Parmesan og andre vellagrede hardoster, heter det fra Arcus.
 

300cl

75cl

37,5cl

Vecturanr.

201356

201163

201461

Vecturapris:

206,01

54,48

32,95

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen