Basisingrediensene for en carpaccio er indrefilet av storfe, extra virgin olivenolje, salt og parmesan. Resten er opp til deg å bestemme, men det smaker godt med syrlighet i form av sitrus eller eddik samt litt krønsj som her med pinjekjerner og salat.
Dagens rett

Foto: (Vladimir Mironov)
Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage
Carpaccio er svært enkelt å tilberede. Men du må passe på at tilbehøret, så som extra virgin olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du garantert en smakfull opplevelse der storfekjøttets naturlige egenskaper kommer til sin rett.
28 Juni 2025 - 00:00
Carpaccio av oksefilet med lime, pinjekjerner og parmesan

Fremgangsmåte
- Hvis oksefileten er fryst, ta den opp noen timer før du skal lage maten og la den halvtine i kjøleskapet
- Skjær den i så tynne skiver som du får til, bruk en skarp kniv.
- Anrett kjøttskivene på et serveringsfat.
- Bland sammen olje og limesaft og pensle jevnt over kjøttet.
- Dryss over salt og pepper.
- Deretter pinjekjerner - de kan godt ristes lett på forhånd.
- Legg på tynt høvlet evt. revet parmesan.
- Og litt salat som ruccula.
- Server med godt brød.
Flere deilige retter med Carpaccio
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå