Alle liker når asiatiske smaker møter norsk sjømat, det er sushi et godt bevis på. Vi lar sushien få en pause og marinerer lekker kveitefilet i stedet. Du kan fint bruke annen type fisk - men best resultat gir halvfet til fet fisk. Husk at villfanget fisk må fryses i ett døgn før den serveres rå. Aller finest blir forresten skivene om du skjærer fisken halvtint, så fryst fisk er topp.
Dagens rett

Foto: (Studio Deryer-Hensley)
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.
Aase E. Jacobsen
26 Juli 2025 - 00:00
Asiatiskinspirert carpaccio med kveite

Fremgangsmåte
- Skjær fsken i tynne skiver.
- Rør sammen ingrediensene til sausen.
- Skrell og del agurk i to, ta ut kjernen og skjær i biter.
- Skjær vårløk i tynne ringer og grovhakk koriander.
- Bland grønnsakene sammen med oljen. Smak til med salt og pepper.
Server kveiteskivene med grønnsakene over. Hell sausen over til slutt.
At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene
Her har du mange oppskrifter på kveite
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå