Chablis Masterclass-smaking med Michel Laroche - inntrykk

Vi var 25 personer som forventningsfulle møtte opp til smaking på Süd Øst Restaurant torsdag 5. oktober. Interessen og nysgjerrigheten var stor under den vel gjennomførte smakingen.
Redaksjonen
12 Oktober 2005 - 14:25

Michel Laroche begynte med skrukork på sine viner f.o.m. 2001-årgangen, dette for å sjekke hvordan dette ble mottatt i markedet. I dag har nesten hele hans portefølje skrukork.

Michel mener bestemt at hans viner med skrukork er helt identiske fra flaske til flaske, skrukork forringer m.a.o. ikke kvaliteten (korksmak etc.).

Det var en meget informativ smaking og med mange tekniske detaljer, noe Michel mener vil føre til friskere og mer elegante viner ved lagring. Han poengterte bl.a. at det ved bruk av naturkork alltid vil være ulikheter fra kork til kork og dermed fra flaske til flaske. I tillegg mente han at ved å bruke skrukork oksyderer ikke vinen og dermed trenger man mindre svoveldioksyd ved selve tappingen.

Vi fikk bl.a. sjansen til å smake en Chablis 1er Cru Vaudevey 2003 - én med skrukork og én med naturkork. 2003-årgangen er den første vinen som er spesielt tilpasset skrukork, fortalte Michel, og her var det helt tydelig forskjell. Vinen med naturkork var mer moden og hadde et oksydert preg enn den med skrukork. Vinen med skrukork var helt klart friskere og renere.

Vi smakte oss i tillegg gjennom to Grand Cru-vinmarker fra 2002-årgangen. Vinene var i seg selv meget vellagete, både Le Clos og Blanchot, og i begge tilfeller var det mindre forskjell mellom den med skrukork og den med naturkork.

Michels kommentar var at en topp vin uansett vil ha fordel av naturkork lengre enn en vanlig Village-vin og avsluttet med å si at den lille forskjellen som var tilstede vil være til nytte for vinen om 5 - 10 år. Vi kan jo bare håpe på en oppfølging......

vi takker Andy Douglas fra Strøm for initiativet til denn smakingen og håper å se langt flere Vinkelnere på fremtidige arrangement.

Den Norske Vinkelnerforening
Grethe Millar, Engelstad
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her