Chablis Masterclass-smaking med Michel Laroche - inntrykk

Vi var 25 personer som forventningsfulle møtte opp til smaking på Süd Øst Restaurant torsdag 5. oktober. Interessen og nysgjerrigheten var stor under den vel gjennomførte smakingen.
Redaksjonen
12 Oktober 2005 - 15:25

Michel Laroche begynte med skrukork på sine viner f.o.m. 2001-årgangen, dette for å sjekke hvordan dette ble mottatt i markedet. I dag har nesten hele hans portefølje skrukork.

Michel mener bestemt at hans viner med skrukork er helt identiske fra flaske til flaske, skrukork forringer m.a.o. ikke kvaliteten (korksmak etc.).

Det var en meget informativ smaking og med mange tekniske detaljer, noe Michel mener vil føre til friskere og mer elegante viner ved lagring. Han poengterte bl.a. at det ved bruk av naturkork alltid vil være ulikheter fra kork til kork og dermed fra flaske til flaske. I tillegg mente han at ved å bruke skrukork oksyderer ikke vinen og dermed trenger man mindre svoveldioksyd ved selve tappingen.

Vi fikk bl.a. sjansen til å smake en Chablis 1er Cru Vaudevey 2003 - én med skrukork og én med naturkork. 2003-årgangen er den første vinen som er spesielt tilpasset skrukork, fortalte Michel, og her var det helt tydelig forskjell. Vinen med naturkork var mer moden og hadde et oksydert preg enn den med skrukork. Vinen med skrukork var helt klart friskere og renere.

Vi smakte oss i tillegg gjennom to Grand Cru-vinmarker fra 2002-årgangen. Vinene var i seg selv meget vellagete, både Le Clos og Blanchot, og i begge tilfeller var det mindre forskjell mellom den med skrukork og den med naturkork.

Michels kommentar var at en topp vin uansett vil ha fordel av naturkork lengre enn en vanlig Village-vin og avsluttet med å si at den lille forskjellen som var tilstede vil være til nytte for vinen om 5 - 10 år. Vi kan jo bare håpe på en oppfølging......

vi takker Andy Douglas fra Strøm for initiativet til denn smakingen og håper å se langt flere Vinkelnere på fremtidige arrangement.

Den Norske Vinkelnerforening
Grethe Millar, Engelstad
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her