Chablis Masterclass-smaking med Michel Laroche - inntrykk

Vi var 25 personer som forventningsfulle møtte opp til smaking på Süd Øst Restaurant torsdag 5. oktober. Interessen og nysgjerrigheten var stor under den vel gjennomførte smakingen.

Michel Laroche begynte med skrukork på sine viner f.o.m. 2001-årgangen, dette for å sjekke hvordan dette ble mottatt i markedet. I dag har nesten hele hans portefølje skrukork.

Michel mener bestemt at hans viner med skrukork er helt identiske fra flaske til flaske, skrukork forringer m.a.o. ikke kvaliteten (korksmak etc.).

Det var en meget informativ smaking og med mange tekniske detaljer, noe Michel mener vil føre til friskere og mer elegante viner ved lagring. Han poengterte bl.a. at det ved bruk av naturkork alltid vil være ulikheter fra kork til kork og dermed fra flaske til flaske. I tillegg mente han at ved å bruke skrukork oksyderer ikke vinen og dermed trenger man mindre svoveldioksyd ved selve tappingen.

Vi fikk bl.a. sjansen til å smake en Chablis 1er Cru Vaudevey 2003 - én med skrukork og én med naturkork. 2003-årgangen er den første vinen som er spesielt tilpasset skrukork, fortalte Michel, og her var det helt tydelig forskjell. Vinen med naturkork var mer moden og hadde et oksydert preg enn den med skrukork. Vinen med skrukork var helt klart friskere og renere.

Vi smakte oss i tillegg gjennom to Grand Cru-vinmarker fra 2002-årgangen. Vinene var i seg selv meget vellagete, både Le Clos og Blanchot, og i begge tilfeller var det mindre forskjell mellom den med skrukork og den med naturkork.

Michels kommentar var at en topp vin uansett vil ha fordel av naturkork lengre enn en vanlig Village-vin og avsluttet med å si at den lille forskjellen som var tilstede vil være til nytte for vinen om 5 - 10 år. Vi kan jo bare håpe på en oppfølging......

vi takker Andy Douglas fra Strøm for initiativet til denn smakingen og håper å se langt flere Vinkelnere på fremtidige arrangement.

Den Norske Vinkelnerforening
Grethe Millar, Engelstad

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen