Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 13. november

Chablis-pionér inviterer til en smakfull aften i Oslo
Foto: (Clotilde Davenne)

Chablis-pionér inviterer til en smakfull aften i Oslo

Clotilde Davenne, en fremragende vinmaker fra Burgund, kommer til Oslo denne novemberkvelden for å servere syv av sine ikoniske viner.
07 September 2023 - 13:13

Den 13. november får du muligheten til å bli enda bedre kjent med vinmakeren Clotilde Davenne som mange nok har støtt på gjennom hennes chabliser i basishylla på polet. Derfor bærer hun navnet dronningen av Chablis med rette.

Kjent for sin lidenskap for økologisk vinproduksjon og sitt arbeid i Chablis, har hun skapt seg et anerkjent navn i vinverdenen. Allerede som 18-åring startet hun sin reise i vinverdenen hos Jean-Marc Brocard. Der tilbrakte henne 17 år som hans lojale vinmaker før hun bestemte seg for å utforske sin egen vei innen vinproduksjon.

Clotilde tar turen til Oslo 13. november Foto: Clotilde Davenne

Davennes vineventyr begynte tilfeldig da hun kjøpte et gammelt hus i Préhy, som også kom med rettigheter til å plante vinstokker. Opprinnelig ønsket hun bare å skaffe ekstra inntekt for å restaurere huset, men snart begynte naboer og kjente å komme til henne med forespørsler om å ta over deres vinmarker også. Det var her hun begynte å praktisere økologisk dyrking, en praksis som den gang var uvanlig i Chablis. Nå dyrker hun 23 hektar vinmarker over Chablis, Saint Bris og Irancy. Vinmarkene følger HVE-standardene (Haute Valeur Environnementale), en fransk lovgivning for bærekraftig landbruk som vektlegger bevaring av biomangfoldet.

Vineriet hennes er utstyrt med moderne anlegg, inkludert temperaturkontrollerte ståltanker og epoxy, og hun unngår bruk av eikefat. Dette er kjennetegnet på vinene fra Clotilde Davenne og hennes filosofi er å la druene og terroiret skinne gjennom i vinene. Vinene er kjent for å være elegante, delikate og forførende, samtidig som de har en imponerende mineralkarakter og syrefriskhet som er karakteristisk for Chablis.

Dette er en vinsmaking som bør noteres i kalenderen for alle som setter pris på kvalitetsvin og historien bak den. Meld deg på i dag og bli bedre kjent med Clotilde Davenne den 13. november på Sentralen i Oslo.

Clotilde (1).png [73.47 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her