Champagne blir større

Etterspørselen etter champagne er stor. Nå har enda flere landsbyer fått lov til å kalle vinen sin champagne.

Dette er løsningen på den store etterspørselen etter den boblende drikken.
 
Samtidig som 40 nye landsbyer blir presentert har to blitt strøket fra kartet. Dermed er det i dag 357 landsbyer mot tidligere 319 der det blir tillatt å dyrke druer til champagne.
 
I 2021
Man regner med å plante druer i de nye områdene i 2015 og at de første vinene fra de nye stedene kommer på markedet i 2021.
 
Den offisielle listen over de 40 landsbyene har ennå ikke blitt fremlagt, men navnene verserer i lokal presse. De fleste ligger i Marne, en i Aisne, to i Haut-Marne og resten i Aube. De to som har mistet statusen er Orbay l'Abbaye og Germaine, begge i Marne, der blant andre Moët & Chandon har vingårder.
 
Jordsmonn
Vindyrkerne i området har ikke fått andre forklaringer enn at det handler om kvaliteten på jordsmonnet. Vindyrkerne kommer til å bli kompensert for manglende inntekter, skriver wownews.se.
 
Eksakt hvor mange hektar økningen blir på er ennå ikke kjent, men det handler ikke om noen ekstreme økninger. Dette, tilsammen med den lange tidsrammen, gjør at det ikke blir en økning av champagne i markedet med det første.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen