Champagne-blunder i Obama-meny

Menyen for lunsjen til ære for Barack Obama fikk franskmennene til å sette champagnen i halsen.

I lunsjen som skulle markere innsettelsen av Barack Obama i hans andre presidentperiode, skulle det serveres både hummer og bisonkjøtt, akkompagnert av henholdsvis Riesling og Merlot.

Men da menyen som ble sendt ut i forkant av arrangementet kom til desserten, ble det bråk. Der kunne man nemlig lese at eplekaken skulle ledsages av “Korbel Natural, Special Inaugural Cuvée Champagne, California”.

Dette førte umiddelbart til høylydte franske protester, skriver Los Angeles Times.

Problemet var rekkefølgen på ordene i omtalen av den sprudlende drikken. Hadde ordet California kommet før ordet “champagne”, ville alt vært i sin skjønneste orden.

I en avtale mellom EU og USA fra 2006 førbød nye amerikanske produsenter av musserende vin å bruke begrepet “champagne”, men forbudet hadde ikke tilbakevirkende kraft.

Produsenter som allerede hadde innarbeidet produktet sitt som champagne fikk lov til å fortsette med det. Betingelsen er at de klargjør at det dreier seg om “New York Champagne” eller “Californian Champagne”.

Den faktiske ordlyden på etiketten er “Korbel Natural Russian River Valley Champagne”, ifølge decanter.com, som melder at menyen ble endret til en ordlyd som var spiselig for Frankrike og EU før lunsjen ble servert.

LES OGSÅ: Lurte supermarked-kjede med falsk champagne

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen