Champagne-blunder i Obama-meny

Champagne-blunder i Obama-meny

Menyen for lunsjen til ære for Barack Obama fikk franskmennene til å sette champagnen i halsen.

I lunsjen som skulle markere innsettelsen av Barack Obama i hans andre presidentperiode, skulle det serveres både hummer og bisonkjøtt, akkompagnert av henholdsvis Riesling og Merlot.

Men da menyen som ble sendt ut i forkant av arrangementet kom til desserten, ble det bråk. Der kunne man nemlig lese at eplekaken skulle ledsages av “Korbel Natural, Special Inaugural Cuvée Champagne, California”.

Dette førte umiddelbart til høylydte franske protester, skriver Los Angeles Times.

Problemet var rekkefølgen på ordene i omtalen av den sprudlende drikken. Hadde ordet California kommet før ordet “champagne”, ville alt vært i sin skjønneste orden.

I en avtale mellom EU og USA fra 2006 førbød nye amerikanske produsenter av musserende vin å bruke begrepet “champagne”, men forbudet hadde ikke tilbakevirkende kraft.

Produsenter som allerede hadde innarbeidet produktet sitt som champagne fikk lov til å fortsette med det. Betingelsen er at de klargjør at det dreier seg om “New York Champagne” eller “Californian Champagne”.

Den faktiske ordlyden på etiketten er “Korbel Natural Russian River Valley Champagne”, ifølge decanter.com, som melder at menyen ble endret til en ordlyd som var spiselig for Frankrike og EU før lunsjen ble servert.

LES OGSÅ: Lurte supermarked-kjede med falsk champagne

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen