Den australske øya Tasmania er et av verdens gunstigste områder for framstilling av vin. Ikke bare er jordprisene lave, cirka 10 prosent av prisene på New Zealand, øyas kjølige klima er også perfekt for produksjon av viner som champagne. Det mener i hvert fall myndighetene, som har sendt en delegasjon til Frankrike for å fri til champagnehusene, melder Decanter.
Klimaet på Tasmania minner ikke så rent lite om det i Champagne, og øya kan dessuten friste med nærmest totalt fravær av truende plantesykdommer.
Det produseres allerede mye vin i Tasmania. Øya er kjent for gode musserende viner, som utgjør rundt 40 prosent av produksjonen. 35 prosent består av rødvin laget på Pinot Noir, mens resten er hvitvin basert på blant annet Riesling, Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Vinmarkene utgjør over 1600 hektar, men myndighetene mener arealet lett kan tidobles i løpet av får år.
LES OGSÅ: Champagne tar av i Nigeria