Den australske Þya Tasmania er et av verdens gunstigste omrÄder for framstilling av vin. Ikke bare er jordprisene lave, cirka 10 prosent av prisene pÄ New Zealand, Þyas kjÞlige klima er ogsÄ perfekt for produksjon av viner som champagne. Det mener i hvert fall myndighetene, som har sendt en delegasjon til Frankrike for Ä fri til champagnehusene, melder Decanter.
Klimaet pÄ Tasmania minner ikke sÄ rent lite om det i Champagne, og Þya kan dessuten friste med nÊrmest totalt fravÊr av truende plantesykdommer.
Det produseres allerede mye vin i Tasmania. Ăya er kjent for gode musserende viner, som utgjĂžr rundt 40 prosent av produksjonen. 35 prosent bestĂ„r av rĂždvin laget pĂ„ Pinot Noir, mens resten er hvitvin basert pĂ„ blant annet Riesling, Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Vinmarkene utgjÞr over 1600 hektar, men myndighetene mener arealet lett kan tidobles i lÞpet av fÄr Är.
LES OGSĂ : Champagne tar av i Nigeria