Charles & De tilpasser seg

Det blir ingen uterestaurant hos Charles & De i Stavanger.
Redaksjonen
10 Desember 2008 - 15:00

Alle planer om en restaurant utendørs er foreløpig lagt på is. I stedet velger Charles Tjessem å opgradere innendørs. Planen er å tilpasse priser og spisetilbud til et bredere lag av folket.
 
Charles Tjessem er ikke med på å kalle dette for nedgangstider, selv om omsetningen i november er lavere enn i fjor.
 
- Vi har om lag like mange julebord i år, men merker at det er færre gjester per bord. Tre julebord er blitt flyttet til januar, og de er ikke lette å erstatte nå, sier Tjessen til aftenbladet.no.
 
Han vil bruke en million kroner på nytt gulv, nytt møblement, en ekstra kasse, og han vil åpne opp i lokalet mellom kafeen og restauranten.
 
Utvider åpningstider
- Vi har nå drevet i 3,5 år og hadde lyst å justere og friske opp. Så kom finanskrisen i tillegg. Vi ønsker å møte markedet litt annerledes og bygger om for å få et jevnere besøk, sier Tjessem.
 
Det betyr at restauranten forbereder seg på færre forretningslunsjer.
 
Mindre formelt
- Vi vil gjøre brasseriet mindre formelt og med et lavere prisbilde for å treffe bedre folk flest.
 
Tjessem ønsker at folk i Sandnes i enda større grad enn nå skal bruke restauranter og kafeer som møtesteder, ikke bare spisesteder.
 
Derfor utvider han åpningstiden i kafeen fra 18 til 21, og derfor pønsker han på solide norske middagsideer som kan lokke hele familier til bords i hans restaurant - før de springer hver til sitt på håndballtrening, overtidsjobb og treningssenter.
 
Han utvider nå sittekapasiteten i kafeen og restauranten fra 200 til drøyt 230.
 
Bedre drift
De ansatte får en ekstra juleferie mens arbeidet pågår et par uker etter nyttår. I det siste er faktisk staben blitt slanket fra 21 til 17. Charles Tjessem tror Mathuset Sandnes AS vil merke finanskrisen, men budsjetterer foreløpig med lik omsetning som i år - 19-20 millioner kroner.
 
Sammen med huseier Øvstebø Eiendom fant han ut at dette ikke var riktig tidspunkt for å bygge tak og en delvis innglasset uterestaurant i Industrigata.
 
- Det viste seg å bli dobbelt så dyrt som planlagt, derfor vil vi heller satse på den delen som vi bruker hele året, sier Tjessem.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her