Charles & De tilpasser seg

Det blir ingen uterestaurant hos Charles & De i Stavanger.
Redaksjonen
10 Desember 2008 - 15:00

Alle planer om en restaurant utendørs er foreløpig lagt på is. I stedet velger Charles Tjessem å opgradere innendørs. Planen er å tilpasse priser og spisetilbud til et bredere lag av folket.
 
Charles Tjessem er ikke med på å kalle dette for nedgangstider, selv om omsetningen i november er lavere enn i fjor.
 
- Vi har om lag like mange julebord i år, men merker at det er færre gjester per bord. Tre julebord er blitt flyttet til januar, og de er ikke lette å erstatte nå, sier Tjessen til aftenbladet.no.
 
Han vil bruke en million kroner på nytt gulv, nytt møblement, en ekstra kasse, og han vil åpne opp i lokalet mellom kafeen og restauranten.
 
Utvider åpningstider
- Vi har nå drevet i 3,5 år og hadde lyst å justere og friske opp. Så kom finanskrisen i tillegg. Vi ønsker å møte markedet litt annerledes og bygger om for å få et jevnere besøk, sier Tjessem.
 
Det betyr at restauranten forbereder seg på færre forretningslunsjer.
 
Mindre formelt
- Vi vil gjøre brasseriet mindre formelt og med et lavere prisbilde for å treffe bedre folk flest.
 
Tjessem ønsker at folk i Sandnes i enda større grad enn nå skal bruke restauranter og kafeer som møtesteder, ikke bare spisesteder.
 
Derfor utvider han åpningstiden i kafeen fra 18 til 21, og derfor pønsker han på solide norske middagsideer som kan lokke hele familier til bords i hans restaurant - før de springer hver til sitt på håndballtrening, overtidsjobb og treningssenter.
 
Han utvider nå sittekapasiteten i kafeen og restauranten fra 200 til drøyt 230.
 
Bedre drift
De ansatte får en ekstra juleferie mens arbeidet pågår et par uker etter nyttår. I det siste er faktisk staben blitt slanket fra 21 til 17. Charles Tjessem tror Mathuset Sandnes AS vil merke finanskrisen, men budsjetterer foreløpig med lik omsetning som i år - 19-20 millioner kroner.
 
Sammen med huseier Øvstebø Eiendom fant han ut at dette ikke var riktig tidspunkt for å bygge tak og en delvis innglasset uterestaurant i Industrigata.
 
- Det viste seg å bli dobbelt så dyrt som planlagt, derfor vil vi heller satse på den delen som vi bruker hele året, sier Tjessem.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her