Charles & De tilpasser seg

Det blir ingen uterestaurant hos Charles & De i Stavanger.

Alle planer om en restaurant utendørs er foreløpig lagt på is. I stedet velger Charles Tjessem å opgradere innendørs. Planen er å tilpasse priser og spisetilbud til et bredere lag av folket.
 
Charles Tjessem er ikke med på å kalle dette for nedgangstider, selv om omsetningen i november er lavere enn i fjor.
 
- Vi har om lag like mange julebord i år, men merker at det er færre gjester per bord. Tre julebord er blitt flyttet til januar, og de er ikke lette å erstatte nå, sier Tjessen til aftenbladet.no.
 
Han vil bruke en million kroner på nytt gulv, nytt møblement, en ekstra kasse, og han vil åpne opp i lokalet mellom kafeen og restauranten.
 
Utvider åpningstider
- Vi har nå drevet i 3,5 år og hadde lyst å justere og friske opp. Så kom finanskrisen i tillegg. Vi ønsker å møte markedet litt annerledes og bygger om for å få et jevnere besøk, sier Tjessem.
 
Det betyr at restauranten forbereder seg på færre forretningslunsjer.
 
Mindre formelt
- Vi vil gjøre brasseriet mindre formelt og med et lavere prisbilde for å treffe bedre folk flest.
 
Tjessem ønsker at folk i Sandnes i enda større grad enn nå skal bruke restauranter og kafeer som møtesteder, ikke bare spisesteder.
 
Derfor utvider han åpningstiden i kafeen fra 18 til 21, og derfor pønsker han på solide norske middagsideer som kan lokke hele familier til bords i hans restaurant - før de springer hver til sitt på håndballtrening, overtidsjobb og treningssenter.
 
Han utvider nå sittekapasiteten i kafeen og restauranten fra 200 til drøyt 230.
 
Bedre drift
De ansatte får en ekstra juleferie mens arbeidet pågår et par uker etter nyttår. I det siste er faktisk staben blitt slanket fra 21 til 17. Charles Tjessem tror Mathuset Sandnes AS vil merke finanskrisen, men budsjetterer foreløpig med lik omsetning som i år - 19-20 millioner kroner.
 
Sammen med huseier Øvstebø Eiendom fant han ut at dette ikke var riktig tidspunkt for å bygge tak og en delvis innglasset uterestaurant i Industrigata.
 
- Det viste seg å bli dobbelt så dyrt som planlagt, derfor vil vi heller satse på den delen som vi bruker hele året, sier Tjessem.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Den nordvestre delen av Spania byr på en rekke kjente og mindre kjente vinskatter

Selv om Galicia totalt sett utgjør en liten flik av Spanias enorme vinmarksareal, er det et av landets aller mest spennende områder, som det aldri slutter å komme positive overraskelser fra. Særlig i form av viner som er veldig godt tilpasset markedets behov for moderat alkohol og gunstige priser. Les hele saken

Til toppen