Château d'Yquem på vei hjem

Noen franske skatter som har vært i England i flere tiår er nå på vei hjem til Frankrike.

I forrige uke ble nemlig 135 flasker av sauternesvinen Château d'Yquem kjøpt på en auksjon for 1,5 millioner dollar. Det tilsvarer omtrent 9,5 millioner norske kroner.

Kjøperen var Grand-Hotel du Cap-Ferrat på den franske riviera.

Komplett årgang
Auksjonen ble holdt av det englandbaserte selskapet Antique Wine Company og inneholdt en flaske fra hver eneste årgang fra 1860 til 2003, skriver Winespectator.com.

Samlingen inneholdt også ni tomme flasker som er signert av sjefen for vinhuset. Flaskene er fra de årgangene det ikke ble laget noen d'Yquem på grunn av vanskelige værforhold.

Vinene som ble solgt ligger i to kasser av valnøttre. Kassene er laget av den kongelige møbelmakeren David Linley, sønnen til prinsesse Margaret.

Blir ikke solgt
- Vi er veldig stolte over å eie den fineste samlingen av Château d'Yquem i verden, og ikke minst å kunne bringe den hjem til Frankrike igjen, sier Michel Galopin, som er sjef på Grand-Hotel du Cap-Ferrat.

Flaskene kommer aldri til å bli solgt til gjester. De er kun ment for utstillingsbruk. Noe som kanskje er like greit. Noen kunne jo i et modig øyeblikk ha bestilt room service nattestid.

Og fått en økonomisk hangover dagen etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen