Chilener på messen

VinCompagniet presenterer i dag en rekke gode viner på sin stand på messen. Der kan du blant andre smake disse vinene.
Redaksjonen
04 Februar 1998 - 00:50

Montes Cabernet Sauvignon 1994
CHILE - CURICO
 

En ny tilvekst til Montes-familien som har sitt navn etter den berømte vinmakeren Aurelio Montes. Montes Cabernet Sauvignon ble kåret til "Top Value" av Wine Spectator i 1996 (88 p.) i konkurranse med 49 andre rødviner fra hele verden. Vinen har fortsatt en fantastisk Cabernet-fruktighet kombinert med en rund, fyldig karakter. Produsent: Discover Wine
 
 
 
Railroad Red 1996
SØRAFRIKA - ROBERTSON
 
Denne vinen kommer fra Madeba Cellar i Robertson-distriktet i Sørafrika. Railroad Red er laget av en blanding av Shiraz, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i omtrent like deler. Den er lagret i 6 måneder i fransk eik. Vinen har en krydret fruktig bouquet og en rund bæraktig smak. Server Railroad Red til kjøtt av kalv og kylling, gjerne med følge av pasta. Produsent: Graham Beck
 
Fonte al Sole 1996
ITALIA - TOSCANA
 

En moderne vin fra klassiske Ruffino. Fonte al Sole er laget utelukkende av Sangiovese-druer dyrket i toscansk jord. For å bevare den fine kirsebæraktige fruktigheten fullt ut er ikke vinen fatlagret. Fonte al Sole bør drikkes lett avkjølt, nettopp for å nyte den flotte frukten. Produsent: I.L. Ruffino
 
 
 
Chateau des Fines Roches 1995
FRANKRIKE - CHATEAUNEUF-DU-PAPE
 
Dette berømte Rhone-slottet lager Chateauneuf-du-Pape i en rund, innsmigrende stil. Hele 6 forskjellige druesorter brukes for å få fram den myke, fyldige vinen som passer så godt til høstens og vinterens kjøttgryter. Vinen smaker godt idag, men vil forbedre seg ytterligere ved noen få års lagring.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her