Christian André Pettersen vant NM i kokkekunst

Ingen trakterte råvarene bedre enn Bodø-kokken.
04 Oktober 2011 - 15:55

Christian André Pettersen fra Charles & De i Sandnes gikk helt til topps da flere av Norges fremste kokker møttes i Bergen under NM i Kokkekunst torsdag og fredag, melder nkl.no.

Jubelen stod i taket da Pettersen, som er medlem av junior.kokkelandslaget ble utropt som vinner og fikk Kongepokalen av president Kristine H. Hartviksen i Norges Kokkemesteres Landsforening. Neste år skal han representere Norge under Nordisk Mesterskap i Herning i Danmark.

Andreplassen gikk til Øystein Vallestad Næss fra Jacobs Bar og Kjøkken i Bergen, mens tredjeplassen gikk til Martin Sveian fra Tango Bar og Kjøkken i Stavanger.

Ingen av Trondheims åtte deltakere i det 10 menn og to kvinner store finaleheatet nådde helt opp i konkurransen. Neste år arrangeres NM i kokkekunst på Rica Nidelven.

Hoveddommer under NM var Geir Skeie. I juryen satt også Steinn Oskar Sigurdsson fra Island, Siv Støfringsstøl, Kristine H. Hartviksen og Sven Erik Renaa. I tillegg var Per Johansen og Maria Tuff dommere bak kulissene fra start til slutt og fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygiene.

Dommerpanelet var imponert over nivået til NM-finalistene, som tilberedte menyer med utgangspunkt i norske råvarer.

Forrett: Retten skulle bestå av minst 60 prosent Haukeli Ystil, og som garnityr artisjokk og hokaidogresskar.

Hovedrett: Retten skulle bestå av minst 60 prosent Gilde oksehøyrygg. Mandelpotet og som garnityr neper, beter og pastinakk.

Dessert: Hovedbestanddelen av desserten skulle være norske epler, Tine kremfløte, Sunniva Appelsin- og bringebærjuice.

Kvitseidsmør skulle også inngå i en av rettene. Grønnsaker og frukt ut over dette etter eget valg.

Øvrige deltakere i NM i Kokkekunst 2011:
Rune Ørsjødal - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Sigve Eliassen - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Kim Andre Olsen - Rica Bakklandet Hotel, Trondheim
Carina Loftheim Meriau - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Sebastian Engh - Vertshuset Curtisen, Halden
Bjørnar Buserud - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Nikolas Carlsen - Restaurant Renaa, Stavanger
Mattias Hauge - Lothes Mat og Vinhus, Haugesund
Karla Siverts - Restaurant Strand, Bærum
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her