Christian André Pettersen vant NM i kokkekunst

Ingen trakterte råvarene bedre enn Bodø-kokken.
04 Oktober 2011 - 15:55

Christian André Pettersen fra Charles & De i Sandnes gikk helt til topps da flere av Norges fremste kokker møttes i Bergen under NM i Kokkekunst torsdag og fredag, melder nkl.no.

Jubelen stod i taket da Pettersen, som er medlem av junior.kokkelandslaget ble utropt som vinner og fikk Kongepokalen av president Kristine H. Hartviksen i Norges Kokkemesteres Landsforening. Neste år skal han representere Norge under Nordisk Mesterskap i Herning i Danmark.

Andreplassen gikk til Øystein Vallestad Næss fra Jacobs Bar og Kjøkken i Bergen, mens tredjeplassen gikk til Martin Sveian fra Tango Bar og Kjøkken i Stavanger.

Ingen av Trondheims åtte deltakere i det 10 menn og to kvinner store finaleheatet nådde helt opp i konkurransen. Neste år arrangeres NM i kokkekunst på Rica Nidelven.

Hoveddommer under NM var Geir Skeie. I juryen satt også Steinn Oskar Sigurdsson fra Island, Siv Støfringsstøl, Kristine H. Hartviksen og Sven Erik Renaa. I tillegg var Per Johansen og Maria Tuff dommere bak kulissene fra start til slutt og fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygiene.

Dommerpanelet var imponert over nivået til NM-finalistene, som tilberedte menyer med utgangspunkt i norske råvarer.

Forrett: Retten skulle bestå av minst 60 prosent Haukeli Ystil, og som garnityr artisjokk og hokaidogresskar.

Hovedrett: Retten skulle bestå av minst 60 prosent Gilde oksehøyrygg. Mandelpotet og som garnityr neper, beter og pastinakk.

Dessert: Hovedbestanddelen av desserten skulle være norske epler, Tine kremfløte, Sunniva Appelsin- og bringebærjuice.

Kvitseidsmør skulle også inngå i en av rettene. Grønnsaker og frukt ut over dette etter eget valg.

Øvrige deltakere i NM i Kokkekunst 2011:
Rune Ørsjødal - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Sigve Eliassen - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Kim Andre Olsen - Rica Bakklandet Hotel, Trondheim
Carina Loftheim Meriau - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Sebastian Engh - Vertshuset Curtisen, Halden
Bjørnar Buserud - Rica Nidelven Hotel, Trondheim
Nikolas Carlsen - Restaurant Renaa, Stavanger
Mattias Hauge - Lothes Mat og Vinhus, Haugesund
Karla Siverts - Restaurant Strand, Bærum
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her