Christian Seely kjøper Quinta do Romaneira

Sjef for franske AXA Millésimes, Christian Seely, har nettopp kjøpt den kjente men nedkjørte portvinprodusenten - Quinta do Romaneira. Kjøpesummen var 10 millioner euro.
Redaksjonen
03 Desember 2004 - 01:00

Seelys planer for vingården er å renovere den tilbake til topp stand samt bygge et tilhørende luksushotell. Seelys prosjekt, som ikke har noen sammenheng med hans rolle i AXA, er kommet i stand sammen med en rekke private franske og britiske investorer.

Quinta do Romaneira er en vingård, beliggende i Douro-dalen, og er på omlag 450 hektar. Kun 70 av disse består av vinproduserende planter. Resten av vinmarkene er overlatt til seg selv, og vingården er etter forholdene svært nedkjørt.

- Det har tidligere vært produsert svært gode viner her, men Romaneiras selve storhetstid var for omlag 70 år siden, forteller Seely.
- Årsaken til at vi nå overtar denne vingården er dens strålende plassering, med kun tre km. til elven og ikke minst de muligheter den har for kombinert drift av vinmarker og hotell.
- Jeg er overbevist om at vi her har en vinmark der jordsmonnet har stort potensiale til å lage store viner. Derfor kjøper vi dette, fortsetter han.

Seely er ikke ukjent med slike eiendomsprosjekt. Hans rolle i AXA er nettopp et resultat av at han med ekstrem suksess etter kjøpet av Quinta do Noval i 1993 klarte å gjøre også denne produsenten til et av de aller heteste navn innen portvin. Dette bør være med på å gi ham god standing ifht. det nye prosjektet.

Planen er å over de neste 10 årene produsere 50 prosent vintage port og late bottled port samt 50 prosent høykvalitets rød- og hvitvin.

Når det gjelder hotellet har Seely slått seg sammen med hotellmannen Thierry Teyssier. Han er best kjent fra luksushotellet Dar Ahlam (drømmenes hus) i Marocco. Teyssier ønsker å lage et liknende hotell i denne vinmarken i Douro. Hotellet, som etter planen skal åpne i 2006, skal få et portugisisk navn med tilsvarende betydning.

Seely vinifiserte i høst sin første årgang med druer fra Romaneira. Hans neste plan er å replante 40 hektar vinmark.

- Jeg har hatt Romaneira under oppsyn i lang tid. Det var simpelthen siste sjanse til å sikre seg vinmark med topp potensial. Den er perfekt, og potensialet er som sagt unikt, forteller Seely.

Kilde: Decanter

Les mer om Christian Seely her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her