Christian Seely kjøper Quinta do Romaneira

Sjef for franske AXA Millésimes, Christian Seely, har nettopp kjøpt den kjente men nedkjørte portvinprodusenten - Quinta do Romaneira. Kjøpesummen var 10 millioner euro.
Redaksjonen
03 Desember 2004 - 02:00

Seelys planer for vingården er å renovere den tilbake til topp stand samt bygge et tilhørende luksushotell. Seelys prosjekt, som ikke har noen sammenheng med hans rolle i AXA, er kommet i stand sammen med en rekke private franske og britiske investorer.

Quinta do Romaneira er en vingård, beliggende i Douro-dalen, og er på omlag 450 hektar. Kun 70 av disse består av vinproduserende planter. Resten av vinmarkene er overlatt til seg selv, og vingården er etter forholdene svært nedkjørt.

- Det har tidligere vært produsert svært gode viner her, men Romaneiras selve storhetstid var for omlag 70 år siden, forteller Seely.
- Årsaken til at vi nå overtar denne vingården er dens strålende plassering, med kun tre km. til elven og ikke minst de muligheter den har for kombinert drift av vinmarker og hotell.
- Jeg er overbevist om at vi her har en vinmark der jordsmonnet har stort potensiale til å lage store viner. Derfor kjøper vi dette, fortsetter han.

Seely er ikke ukjent med slike eiendomsprosjekt. Hans rolle i AXA er nettopp et resultat av at han med ekstrem suksess etter kjøpet av Quinta do Noval i 1993 klarte å gjøre også denne produsenten til et av de aller heteste navn innen portvin. Dette bør være med på å gi ham god standing ifht. det nye prosjektet.

Planen er å over de neste 10 årene produsere 50 prosent vintage port og late bottled port samt 50 prosent høykvalitets rød- og hvitvin.

Når det gjelder hotellet har Seely slått seg sammen med hotellmannen Thierry Teyssier. Han er best kjent fra luksushotellet Dar Ahlam (drømmenes hus) i Marocco. Teyssier ønsker å lage et liknende hotell i denne vinmarken i Douro. Hotellet, som etter planen skal åpne i 2006, skal få et portugisisk navn med tilsvarende betydning.

Seely vinifiserte i høst sin første årgang med druer fra Romaneira. Hans neste plan er å replante 40 hektar vinmark.

- Jeg har hatt Romaneira under oppsyn i lang tid. Det var simpelthen siste sjanse til å sikre seg vinmark med topp potensial. Den er perfekt, og potensialet er som sagt unikt, forteller Seely.

Kilde: Decanter

Les mer om Christian Seely her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her