Cognac servert med stil

Bartendere fra hele verden testet sin kreativitet, kløkt og stil under Rémy Martin Bartender Style Masters.
Redaksjonen
07 Mai 2007 - 11:26

Den nordiske kvalifiseringen var på Le Canard i Oslo og det var langt mellom de kjedelige øyeblikkene.
 
Cognac til safranis, ananaschips, chili, multer og hvit eller mørk sjokolade.
 
Eller hva med en cognacdrink nedkjølt med nitrogen, eller kanskje en espresso brulée med cognac inntil?  
 
Flere aspekter
Rémy Martin Bartender Style Masters tester og belønner nemlig bartenderes evne til å mestre alle aspekter ved jobben bak bardisken.
 
Det handler om kreativitet, kunnskap, forretningsteft, kommunikasjon, presentasjon, teknikk og noe som ikke kan læres - en naturlig stilsikkerhet.
 
Konkurransen går ut på at deltakerne skal lage to forskjellige kreasjoner.
 
En drink med Rémy Martin V.S.O.P. som hovedingrediens, og en Perfect Serve, det vil si Rémy Martin X.O. kombinert med mat som får frem det beste i cognacen.
 
I tillegg må de konkurrerende gjennom en avansert skriftlig prøve om Cognac og Rémy Martin. 

To oppskrifter
Rémy Martins krav til deltakerne var at de presenterer to ulike drinker i finalen. En Perfect Serve, med Rémy Martin X.O. Excellence, der alle fem sanser måtte stimuleres og en longdrink som løftet kvalitetene i Rémy Martins V.S.O.P. Fine Champagne Cognac.

- Du kan være en flink bartender, men her må du i tillegg finne en smakskombinasjon og balanse mellom de forskjellige ingrediensene som matcher Fine Champagne cognac, sier Romain Jourdan fra Maxxium Norge som satt i dommerpanelet.  
 
Kreativitet
Jo Jacobsen, som vant prisen for beste Nordiske deltaker i fjor, kvalifiserte seg også i år. Han mener at dette er den beste og mest innovative konkurransen i bransjen fordi den krever produktkunnskap og presentasjon.
 
- De fleste konkurransene handler om å lage en cocktail, her er det flere hundre sider å lese, sier han.
 
Blant de norske deltakerne var det Anne Marte Røneid og nevnte Jo Jacobsen fra Le Canard som kvalifiserte seg til finalen. Den går av stabelen i Cognac den første uken i juni.

Slo an
Her er noen av drinkene og rettene som slo best an hos dommerpanelet:
Niko Autti fra Helsinki Kemp club serverte Chili-sjokolademousse. Kort fortalt er dette en ordinær sjokolademousse som er piffet opp med litt chili. 
Chilien gir det lille ekstra.

Fredrik Lundegård fra Grand Hotel i Lund serverte Espresso brulée og en sigarformet flan fylt med krem smakssatt med svensk punsj.
Toppet med aprikoskaramellsaus. Serveres til romtemperert Rémy Martin VSOP.   

Kim Hass fra KongC i København presenterte en smakfull Perfect Serve: Hjemmelaget ananaschips med bringebærkompott og ananasbladkompott som dip.
Servert med Rémy Martin XO. Som drink serverte han "smoking gun". En frisk, lett og ikke mist stilig cocktail.

5 cl Rémy Martin VSOP
1cl vaniljesirup
1 cl eplejuice
1 cl fersk sitronjuice
1/4 teskje ingefærjuice
Alle ingrediensene shakes og helles i et glass.
Kjøles med flytende nitrogen for en visuell effekt, men mest av alt for å beholde nyansene fra cognacen uten å vanne den ned med isbiter.
Garner med en skive ingefær og en vaniljestang.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her