Cognac til 130.000

På auksjonen La Part des Anges i Cognac stoppet budene på 130.000 kroner.
Redaksjonen
24 September 2010 - 12:29

Cognacen som fikk toppnoteringen under auksjonen som fant sted 16. september var den siste tilgjengelige flasken av Coupe Shanghai de Rémy Martin.

For fem år siden fant produsentene i Cognac ut at en fin måte å skaffe penger på til allmennyttige prosjekter, var å arrangere en høyprofilert auksjon. De ulike husene ble invitert til å donere flasker med gammel og sjelden cognac, og alle inntektene fra salget skulle gå til gode formål.

Bache-kupp
I år var det kommet inn flasker fra 24 produsenter, og Bache-Gabrielsen stilte med en Petite Champagne 1973, som fikk en utropspris på 900 Euro, men ble solgt for nesten det dobbelte av utropsprisen, og endte på 12.000 kroner. Den blir tilgjengelig i Norge i høst og vil koste kroner 4.500 for 50 cl. Så det kan vel kalles et aldri så lite røverkjøp?

Over en halv million
Delamain GC 1960 med utropspris på 1.000 Euro, fikk et tilslag på 1.300. En over 100 år gammel Pierre Ferrand gikk for 26.000 kroner. En Perfection fra Hardy landet på 40.000 kroner. En Borderies-cuvee fra Martell oppnådde 57.000 kroner. En liten kasse med tre flasker Frapin ble klubbet inn til 72.000 kroner. Til sammen ble det solgt cognac for mer enn 550.000 kroner.

Inntektene fra årets auksjon vil for øvrig gå til restaurering av gamle malerier på Château de Chantilly, et historisk fransk slott med store kunstskatter eiet av Institut de France, samt til en lokal veldedighetsorganisasjon.

Se video (på fransk) her: http://www.youtube.com/watch?v=uMjhkKpLKVk&feature=player_embedded

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her