Ukens drink
Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.
10 Mai 2024 - 11:00

Vi snakker nemlig om Oslo Håndverksdestilleris Pink Gin som er laget i anledningen at prinsesse Martha Louise gifter seg med Durrek Verret i Geiranger i august. Parets initialer pryder også etiketten. Og til denne rosa ginen kommer noe av bringebærene fra Vestlandet.

OHD Pink gin.jpg [569.74 KB]
Initialene til brudeparet er på baksiden

Ifølge daglig leder Espen Tollefsen ved Oslo Håndverksdestilleri oppstod ideen ved en tilfeldighet. Prinsessen har tidligere vært på besøk på destilleriet og vist stor interesse for dets produkter. Og derfra var veien kort til å finne en gin som kunne sammenfatte brudeparets ønsker og Oslo Håndverksdestilleris filosofi.

Espen Tollefsen forteller at nye drinker vil bli utviklet fortløpende framover mot bryllupet.

Vårt forslag Rosa Cover Club er egentlig utviklet til Oslo Håndverksdestilleris andre rosa gin, Oslo Håndverksdestilleri Fjæra rosé Gin, men jeg synes nykommeren fungerer like godt.

Den ekstra dybden i fruktigheten er det  blåbær og solbær som bidrar med. Den er ikke fargejustert, men rundet av med litt sukker. Pink Gin har ikke helt den samme basen som Oslo Håndverksdestilleris Dry Gin som var destilleriets første sidesprang fra kortreistregelen. 

Pink Gin skiller seg derfor fra Fjæra-ginen ved at den ikke er 100 prosent kortreist, det er sitruselementet samt klassiske ginkryddere som korianderfrø er langveisfarende. Pink Gin er heller ikke fatlagret, så her er det bare samspillet mellom frukt og krydder som skaper kompleksitet og dybde. 

Selv om det er en stund til dette mye omtalte bryllupet, er ginen allerede (fra 8. mai) i salg på Vinmonopolet. Kanskje rekker du å få tak i den til 17. mai, hvis ikke finnes det andre rosa ginsorter i basisutvalget som kan løse oppgaven. Selv om jeg vil si at det alltid lønner seg å vente på det beste.

En klassisk Clover Club lages med en blank gin, vermut, bringebær og sitron - vi har selvsagt oppskrifter på den også 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her