Ukens drink
Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.
10 Mai 2024 - 11:00

Vi snakker nemlig om Oslo Håndverksdestilleris Pink Gin som er laget i anledningen at prinsesse Martha Louise gifter seg med Durrek Verret i Geiranger i august. Parets initialer pryder også etiketten. Og til denne rosa ginen kommer noe av bringebærene fra Vestlandet.

OHD Pink gin.jpg [569.74 KB]
Initialene til brudeparet er på baksiden

Ifølge daglig leder Espen Tollefsen ved Oslo Håndverksdestilleri oppstod ideen ved en tilfeldighet. Prinsessen har tidligere vært på besøk på destilleriet og vist stor interesse for dets produkter. Og derfra var veien kort til å finne en gin som kunne sammenfatte brudeparets ønsker og Oslo Håndverksdestilleris filosofi.

Espen Tollefsen forteller at nye drinker vil bli utviklet fortløpende framover mot bryllupet.

Vårt forslag Rosa Cover Club er egentlig utviklet til Oslo Håndverksdestilleris andre rosa gin, Oslo Håndverksdestilleri Fjæra rosé Gin, men jeg synes nykommeren fungerer like godt.

Den ekstra dybden i fruktigheten er det  blåbær og solbær som bidrar med. Den er ikke fargejustert, men rundet av med litt sukker. Pink Gin har ikke helt den samme basen som Oslo Håndverksdestilleris Dry Gin som var destilleriets første sidesprang fra kortreistregelen. 

Pink Gin skiller seg derfor fra Fjæra-ginen ved at den ikke er 100 prosent kortreist, det er sitruselementet samt klassiske ginkryddere som korianderfrø er langveisfarende. Pink Gin er heller ikke fatlagret, så her er det bare samspillet mellom frukt og krydder som skaper kompleksitet og dybde. 

Selv om det er en stund til dette mye omtalte bryllupet, er ginen allerede (fra 8. mai) i salg på Vinmonopolet. Kanskje rekker du å få tak i den til 17. mai, hvis ikke finnes det andre rosa ginsorter i basisutvalget som kan løse oppgaven. Selv om jeg vil si at det alltid lønner seg å vente på det beste.

En klassisk Clover Club lages med en blank gin, vermut, bringebær og sitron - vi har selvsagt oppskrifter på den også 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her