Ukens drink
Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.
10 Mai 2024 - 11:00

Vi snakker nemlig om Oslo Håndverksdestilleris Pink Gin som er laget i anledningen at prinsesse Martha Louise gifter seg med Durrek Verret i Geiranger i august. Parets initialer pryder også etiketten. Og til denne rosa ginen kommer noe av bringebærene fra Vestlandet.

OHD Pink gin.jpg [569.74 KB]
Initialene til brudeparet er på baksiden

Ifølge daglig leder Espen Tollefsen ved Oslo Håndverksdestilleri oppstod ideen ved en tilfeldighet. Prinsessen har tidligere vært på besøk på destilleriet og vist stor interesse for dets produkter. Og derfra var veien kort til å finne en gin som kunne sammenfatte brudeparets ønsker og Oslo Håndverksdestilleris filosofi.

Espen Tollefsen forteller at nye drinker vil bli utviklet fortløpende framover mot bryllupet.

Vårt forslag Rosa Cover Club er egentlig utviklet til Oslo Håndverksdestilleris andre rosa gin, Oslo Håndverksdestilleri Fjæra rosé Gin, men jeg synes nykommeren fungerer like godt.

Den ekstra dybden i fruktigheten er det  blåbær og solbær som bidrar med. Den er ikke fargejustert, men rundet av med litt sukker. Pink Gin har ikke helt den samme basen som Oslo Håndverksdestilleris Dry Gin som var destilleriets første sidesprang fra kortreistregelen. 

Pink Gin skiller seg derfor fra Fjæra-ginen ved at den ikke er 100 prosent kortreist, det er sitruselementet samt klassiske ginkryddere som korianderfrø er langveisfarende. Pink Gin er heller ikke fatlagret, så her er det bare samspillet mellom frukt og krydder som skaper kompleksitet og dybde. 

Selv om det er en stund til dette mye omtalte bryllupet, er ginen allerede (fra 8. mai) i salg på Vinmonopolet. Kanskje rekker du å få tak i den til 17. mai, hvis ikke finnes det andre rosa ginsorter i basisutvalget som kan løse oppgaven. Selv om jeg vil si at det alltid lønner seg å vente på det beste.

En klassisk Clover Club lages med en blank gin, vermut, bringebær og sitron - vi har selvsagt oppskrifter på den også 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her