Ukens drink

Clover Club med mindre eller ingen alkohol

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken
Foto: (viennetta)

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken

I sin første bok - Drinkboka - kommer den renommerte bartenderen Anne Maurseth blant mye annet med gode råd om hvordan selv klassiske drinker kan gjøres sågar helt uten alkohol.
20 Mai 2022 - 12:00

Nolo-trenden - altså drinker uten eller med lavere alkohol - har eksistert bak bardisken noen år allerede, og en profilert bartender som Anne Maurseth har derfor lang erfaring med å lage lettere utgaver av sågar de store drinkklassikerne. Først fra Pigalle, så Andre til Høyre og nå fra The Conservatory  - barsatsingen hun gjør sammen med Eben Holmboe Bang.

Drinkboka omslag.jpg [87.80 KB]Nolo og klassikere er et tema hun tar med i sin nye og første drinkbok - som rett og slett heter Drinkboka. Valget falt på Clover Club som er en veldig fruktig gindrink og som i svakere og svakest utgave er virkelig fristende og leskende. 

Her kan du lese mer om Clover Club

Her finner du alle våre oppskrifter på Clover Club

For å sikre karakteren i den svakeste drinkene, har Anne brukt ekstra gode erstatninger som Ginish - altså en ginerstatning som ved hjelp av einebær, korianderfrø og andre urter sikrer bitterhet og ginkarakteren. Men også Martini Floreale som er en utrolig god alkoholfri vermut.

De færreste vil derfor merke fraværet av alkohol, bortsett fra at du vil føle deg bedre dagen derpå. Det kan være verd å tenke på. 

Anne Maurseth står bak også denne alkoholsvake forfriskende sommerdrinken

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Clover Club med lite alkohol - drinkoppskrift

Clover Club med lite alkohol - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker, sett sammen shakeren og
rist hardt i cirka 15 sekunder uten is. Da vil du få maks effekt
av eggehviten, og drinken vil bli fluffy og fin. Åpne shakeren,
og tilsett så mye is du klarer i den største delen. Rist i vei til
du hører at isen knuses, og det begynner å danne seg rim på
shakeren. 

Sil over i et avkjølt glass.

Tips:
Når du har eggehvite i drinken, bør du alltid bruke en
tesil – så slipper du uønskede rester av egg i drinken.

Her finner du oppskrift på klassisk Clover Club 

Her finner du oppskrift på Clover Club uten alkohol

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

 Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Drinkboka av Anne Maurseth

Vurder oppskriften

Clover Club uten alkohol - drinkoppskrift

Clover Club uten alkohol - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker, sett sammen shakeren og
rist hardt i cirka 15 sekunder uten is. Da vil du få maks effekt
av eggehviten, og drinken vil bli fluffy og fin. Åpne shakeren,
og tilsett så mye is du klarer i den største delen. Rist i vei til
du hører at isen knuses, og det begynner å danne seg rim på
shakeren.  

Sil over i et avkjølt glass. 

Tips:
Når du har eggehvite i drinken, bør du alltid bruke en
tesil – så slipper du uønskede rester av egg i drinken. 

Her finner du oppskrift på klassisk Clover Club  

Her finner du oppskrift på Clover Club med mindre alkohol

Sendt inn av Drinkboka av Anne Maurseth

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Alle latte-elskere vil like cappuccinokake
Ukens kake

Alle latte-elskere vil like cappuccinokake

Også om du foretrekker svart kaffe, er denne cappuccinokaken en virkelig godbit.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her