Ukens drink
Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.
10 Mai 2024 - 12:00

Vi snakker nemlig om Oslo Håndverksdestilleris Pink Gin som er laget i anledningen at prinsesse Martha Louise gifter seg med Durrek Verret i Geiranger i august. Parets initialer pryder også etiketten. Og til denne rosa ginen kommer noe av bringebærene fra Vestlandet.

OHD Pink gin.jpg [569.74 KB]
Initialene til brudeparet er på baksiden

Ifølge daglig leder Espen Tollefsen ved Oslo Håndverksdestilleri oppstod ideen ved en tilfeldighet. Prinsessen har tidligere vært på besøk på destilleriet og vist stor interesse for dets produkter. Og derfra var veien kort til å finne en gin som kunne sammenfatte brudeparets ønsker og Oslo Håndverksdestilleris filosofi.

Espen Tollefsen forteller at nye drinker vil bli utviklet fortløpende framover mot bryllupet.

Vårt forslag Rosa Cover Club er egentlig utviklet til Oslo Håndverksdestilleris andre rosa gin, Oslo Håndverksdestilleri Fjæra rosé Gin, men jeg synes nykommeren fungerer like godt.

Den ekstra dybden i fruktigheten er det  blåbær og solbær som bidrar med. Den er ikke fargejustert, men rundet av med litt sukker. Pink Gin har ikke helt den samme basen som Oslo Håndverksdestilleris Dry Gin som var destilleriets første sidesprang fra kortreistregelen. 

Pink Gin skiller seg derfor fra Fjæra-ginen ved at den ikke er 100 prosent kortreist, det er sitruselementet samt klassiske ginkryddere som korianderfrø er langveisfarende. Pink Gin er heller ikke fatlagret, så her er det bare samspillet mellom frukt og krydder som skaper kompleksitet og dybde. 

Selv om det er en stund til dette mye omtalte bryllupet, er ginen allerede (fra 8. mai) i salg på Vinmonopolet. Kanskje rekker du å få tak i den til 17. mai, hvis ikke finnes det andre rosa ginsorter i basisutvalget som kan løse oppgaven. Selv om jeg vil si at det alltid lønner seg å vente på det beste.

En klassisk Clover Club lages med en blank gin, vermut, bringebær og sitron - vi har selvsagt oppskrifter på den også 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her