Dacapo for Espen

Young Sommelier ble i år som i fjor vunnet av Espen Hammersvik fra Bølgen & Moi Stavanger.

Og i år som i fjor ble han fulgt hakk i hel av Alexander Gullesen fra Bardøla på Geilo. På tredjeplass kom Elise Cornelissen som arbeider hos Timbuktu i Stavanger.

Alle tre hadde gjennomført en skriftlig blindsmaking før de kunne gå til finalen. Og den var nok en blindsmaking, men nå med publikum, av tre hvite viner hvorav én skilte seg ut fra de to andre.

Den som skilte seg ut var chilenske Haras Character Chardonnay 2004 , og de to andre var Chablis St. Martin 2005 og Chablis 1er Cru Fourchaume Vielles vignes 2005 , begge Laroche.

Laroche som er hovedsponsor for konkurransen sørger også for at vinneren får et minneverdig besøk i Chablis. Young Sommelier of the Year er en vinkunnskapskonkurranse for alle ansatte i restaurantbransjen under 25 år. Arrangør er Norsk Vinkelnerforening og Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen