Dacapo for Robert

For fjerde år på rad kan Robert Lie smykke seg med tittelen Norges beste vinkelner.

Det var en rutinert gjeng som kom til finalen i NM for vinkelnere den 14. mai i Oslo: Både Robert Lie (til høyre), Ørjan Lundmark og Jens Blom har møttes til dyst mange ganger før. Men det er vel første gang i historien av to kolleger kjemper i norgeseliten. Både Lundmark og Blom har nemlig Bølgen & Moi Briskeby som arbeidsgiver og der finnes det to norgesmestere fra før; Lasse Solum-Jønsson og Toralf Bølgen.

Men det var ikke nok til å slå Lie denne gangen heller selv om løpet var tett. Finaleøvelsene som inkluderte skjenking av champagne, dekantering, vinsetting av meny og blindsmaking av vin og brennevin ble gjennomført med sikker hånd og nese. Men kanskje ikke like sikkert som sist, for menyen skulle vinsettes med bare såkalte ikonviner og det på bare fem minutter. En krevende oppgave, men likevel relevant for vinkelnere på dette nivået.

I juryen satt Henriette Batt og Knut Espen Misje fra arrangøren, Den Norske Vinkelnerforening, Gøran Klintberg, Svenska sommelierföreningen, Geir Gjerdrum, Dagens Næringsliv og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen