Dacapo i Østers-VM

Så er det bevist atter en gang - Norge er best i østersåpning. Øystein Rensborg overbeviste stort da finalen i verdensmesterskapet gikk av stabelen denne helgen.
Redaksjonen
26 September 2005 - 12:07

Etter fjorårets overraskende seier var det få som i år hadde tenkt tanken at bragden kunne gjentas. Imidlertid klarte altså Rensborg med relativt god margin å slå deltakerne fra de klassiske østerslandene, Irland og Frankrike.

Tidsmessig hadde Rensborg tredje raskeste tid (2:43), med Belgia (2:41) og Frankrike (2:29) foran seg. Likevel skulle Øysteins sterkeste kort, noe han også eminent ga til kjenne i den norske finalen, vise seg å være hans satsing på også å presentere et perfekt og delikat opplagt østersfat.

Alt i alt viser denne førsteplassen i Galway at hurtighet ikke er veien til suksess. Vi gratulerer Øystein med tittelen og ønsker ham alt hell i neste års NM.

 

 

Time

Penalty

Total

1

Øystein Rensborg - Norway

2.43

÷0.08

2.35

2

Bernard Gothier - France

2.29

+0.14

2.43

3

Michael Moran - Ireland

2.59

÷0.07

2.52

4

Johann Schlag - Finland 

3.16

÷0.10

3.06

5

Michael Le Coeur - Italy 

3.20

÷0.13

3.07

6

Karsten Bonde - Denmark

3.02

+0.07

3.09

7

Urs Muller - Germany

3.04

+0.09

3.13

8

John Bil - Canada

3.17

+0.09

3.26

9

Sam Tamsanguan - UK

3.06

+0.20

3.26

10

Hans Johannesson - Sweden

2.48

+0.20

3.26

11

Xavier Caille - Belgium

2.41

+0.49

3.30

12

Scott Stiles - USA

3.24

+0.06

3.30

13

Vaclav Fric - Czech Republic

3.21

+0.93

3.34

14

Robert Graham - Nth Ireland

3.22

+1.35

4.57

Resultatoversikt: Galway Oyster Festival

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her