Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for
NM for amatørkokk 2008
.
Send inn din beste oppskrift som inneholder både
fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter
og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.
Vask og tørk fisken godt. Pensle med litt olivenolje og krydre godt med salt og pepper.
Plukk, vask og tørk spinaten. Del granateplet i to og ta ut innmaten med en skje.
Smelt smøret (ca 50 g), kok opp og ta bort det hvite skummet som legger seg på toppen. Øs forsiktig smøret over i en liten bolle med en skje, men la bunnfallet bli igjen. Bland det klarede smøret med nøttene.
Fres hvitløken gyllen over middels svak varme i litt olje, legg i spinat og hell på hvitvin. Fyll på med fløte når spinaten har lagt seg og gi blandingen et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Grill fisken på glohet grill i ca 1 min pr side (evt. i varm panne med litt smør). Legg en øse med kremet spinat midt på tallerkenen med fisken oppå.
Drypp litt nøttesmør rundt og avslutt med granateple på topp av fisken.
Sendt inn av
Atle Lagset, OsloOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008
Foto: Mikkel Moxness
NM for amatørkokk 2008
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn: Den skal bestå av
fisk og/eller skalldyr
, og den skal inneholde
ett eller flere meieriprodukter
.
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
Slik gjør du
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du
finner her
(klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.
Påmelding senest fredag 6. juni 2008
Meld deg på / send inn din oppskrift her:
Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
|
|
|
|