Dagens NM-oppskrift: Litt Fishy

Atle fra Oslo har sendt sin beste oppskrift til NM for amatørkokk. Bli med du også.

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008 .
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Litt Fishy!

Fremgangsmåte

Vask og tørk fisken godt. Pensle med litt olivenolje og krydre godt med salt og pepper.

Plukk, vask og tørk spinaten. Del granateplet i to og ta ut innmaten med en skje.

Smelt smøret (ca 50 g), kok opp og ta bort det hvite skummet som legger seg på toppen. Øs forsiktig smøret over i en liten bolle med en skje, men la bunnfallet bli igjen. Bland det klarede smøret med nøttene.

Fres hvitløken gyllen over middels svak varme i litt olje, legg i spinat og hell på hvitvin. Fyll på med fløte når spinaten har lagt seg og gi blandingen et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Grill fisken på glohet grill i ca 1 min pr side (evt. i varm panne med litt smør). Legg en øse med kremet spinat midt på tallerkenen med fisken oppå.

Drypp litt nøttesmør rundt og avslutt med granateple på topp av fisken.

Sendt inn av

Foto: Mikkel Moxness

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
NM for amatørkokk 2008
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn: Den skal bestå av fisk og/eller skalldyr , og den skal inneholde ett eller flere meieriprodukter .
 
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
 

Slik gjør du
• Les først gjennom konkurransereglene som du finner her (klikk)
 
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du finner her (klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.

Påmelding senest fredag 6. juni 2008
Meld deg på / send inn din oppskrift her:

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen