DAGENS RETT: Kalvelever med bulgur

Dagens rett Kalvelever med bulgur

(nobtis)

Kalvelever er en av fransk kjøkkens fremste delikatesser. Det bør du også prøve

Om du synes lever har en for sterk smak, er kalvelever i en annen liga. Mild og delikat i smaken og svært mør. I denne oppskriften har den fått et litt ufransk følge.

Det som gjør tilbehøret til den lekre kalveleveren ufransk, er kanskje aller mest bruken av rosiner i en salt rett. Men det er likevel ikke et helt fremmed element i det franske kjøkken all den tid koloniseringen av Nord-Afrika sørget for en permanent kulinarisk påvirkning. Det holder å nevne couscous.

Bulgur som er mindre bearbeidet variant av couscous, er imidlertid mer typisk for det vestre Middelhavet og Midtøsten. I denne oppskriften kan du derfor fint bruke couscous. 

Se våre andre retter med couscous

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kalvelever med bulgur

Fremgangsmåte

Kalvelever:
Fjern hinner og fett fra leveren og del den i skiver. Varm smør og olivenolje i en stekepanne. Legg leverskivene drysset med salt og pepper oppi og stek pent brune på hver side. De skal ikke være helt gjennomstekte slik at de blir tørre, men gi litt etter når du trykker på dem. Dryss over persille, legg til side og hold varme. 

Bulgur:
Kok opp vann med litt salt og kok bulguren etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og hold varm. Rør inn 1 ss smør.

Varm olje i en panne og fres finhakket løk og hvitløk. Tilsett chilipulver og paprika og fres litt til. Dernest tomatene. La småkoke i minst 5 minutter. Tilsett sultanarosiner og hold varmt.

Damp brokkoliniene lett. Del opp i mindre biter. Bland med bulgur og tomatmassen. Smak til med salt og pepper og finhakket persille.

Tips: Du kan godt bruke kyllinglever, men husk at den trenger kortere tid i pannen. 

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: nobtis

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen