Dagens rett

Tomatsuppe som i India

Slik gjør du tomatsuppen indisk hot - men ikke sterk
Foto: (prabhjits)

Slik gjør du tomatsuppen indisk hot - men ikke sterk

Denne tomatsuppen er nemlig ikke sterk i vanlig forstand, bare beriket med klassiske indiske kryddere. Den skal imidlertid nytes glovarm.
22 Mars 2021 - 01:00

Siden den ikke er sterk, kan også de sarteste ganer ha glede av den. For mer mettende opplevelse, kan du servere den med kokt ris. Men bruk skje, selv om det etter indisk tradisjon ikke er nødvendig. Risen tykner suppen og gjør det lettere å skuffe den i munnen med fingrene. 

Du kan selvsagt servere den med indiske brød som naan - enten fra butikken, som du baker selv.

Prøv gjerne denne oppskriften på indisk hvitløksbrød

Tomatsuppe som i India

Tomatsuppe som i India

Fremgangsmåte

  1. Denne retten er fra sør i India og serveres som regel før hovedretten.
  2. Dypp tomatene i kokende vann, flå dem og mos til en tykk puré.
  3. Du kan bruke hermetiske tomater. Da presser du dem gjennom en sil for å få bort skallene. Eller du kan velge passata som er klar til bruk.
  4. Varm oljen i en kjele og ha i sennepsfrø. Når de spretter, tilsettes spisskummen og karriblader. Rør en gang og ha i sellerifrøene.
  5. Om du ikke får tak i sellerifrø, kan du bruke et par finhakkete selleristilker. Karriblader kan ikke erstattes helt siden aromaen er helt unik, men kaffirlime eøøer laurbær gjør litt nytte i alle fall.
  6. Rør en gang til og ha tomatpureen over i krydderblandingen.
  7. Tilsett sukker og smak til med salt, spe ut med 3 dl vann og la det koke opp. La det småkoke i 5 minutter til alt er blandet, og ta av varmen.
  8. Hvis du vil ha en hottere utgave, tilsetter du 1 ts chilipulver sammen med de andre krydderne.
  9. Dryss med korianderblad. Pisk yoghurt med litt melk og hell den i en spiral over suppen. 

Server glovarm. Enten med kokt ris eller indisk brød.

Hvitløkbrød (paratha) lager du lett selv

Flere indiske retter finner du her

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her