DAGENS RETT: Tomatsuppe som i India

Dagens rett Tomatsuppe som i India

(prabhjits)

Slik gjør du tomatsuppen indisk hot - men ikke sterk

Denne tomatsuppen er nemlig ikke sterk i vanlig forstand, bare beriket med klassiske indiske kryddere. Den skal imidlertid nytes glovarm.

Siden den ikke er sterk, kan også de sarteste ganer ha glede av den. For mer mettende opplevelse, kan du servere den med kokt ris. Men bruk skje, selv om det etter indisk tradisjon ikke er nødvendig. Risen tykner suppen og gjør det lettere å skuffe den i munnen med fingrene. 

Du kan selvsagt servere den med indiske brød som naan - enten fra butikken, som du baker selv.

Prøv gjerne denne oppskriften på indisk hvitløksbrød

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Tomatsuppe som i India

Fremgangsmåte

Denne retten er fra sør i India og serveres som regel før hovedretten.

Dypp tomatene i kokende vann, flå dem og mos til en tykk puré.

Tips:
Du kan bruke hermetiske tomater. Da presser du dem gjennom en sil for å få bort skallene. Eller du kan velge passata som er klar til bruk.

Varm oljen i en kjele og ha i sennepsfrø. Når de spretter, tilsettes spisskummen og karriblader. Rør en gang og ha i sellerifrøene.

Tips:
Om du ikke får tak i sellerifrø, kan du bruke et par finhakkete selleristilker. Karriblader kan ikke erstattes helt siden aromaen er helt unik, men kaffirlime eøøer laurbær gjør litt nytte i alle fall.

Rør en gang til og ha tomatpureen over i krydderblandingen.

Tilsett sukker og smak til med salt, spe ut med 3 dl vann og la det koke opp. La det småkoke i 5 minutter til alt er blandet, og ta av varmen.

Tips:
Hvis du vil ha en hottere utgave, tilsetter du 1 ts chilipulver sammen med de andre krydderne.

Dryss med korianderblad. Pisk yoghurt med litt melk og hell den i en spiral over suppen. Server glovarm. Enten med kokt ris eller indisk brød.

Hvitløkbrød (paratha) lager du lett selv

Flere indiske retter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: prabhjits

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Test 952 musserende og perlende viner fra hele verden

Dette er hva du kan velge mellom av bobler til jule- og nyttårsfeiringen

Utvalget av bobler på polet er enormt og det i alle prisklasser. Her finner du 952 viner i alle farger, formater, opprinnelser og kategorier. Alt fra fra champagne, cremant, prosecco, spumante, cava, sekt og andre typer tørrere boblevin som alle kan skaffes i tide til den store festen. Les hele saken

Til toppen