Danmark til topps i Linie Award

Den danske kokken Tommy Friis stakk av med førsteplassen i årets Linie Award.

Premien var et stipend på 25.000 kroner samt konkurransens Linie-trofé. I tillegg har han en plass i juryen under neste års Linie Award.

De andre finalistene i Linie Award var:
• Norge ved Petter Raymond Grimstad , Tango Bar og Kjøkken i Stavanger
• Sverige ved Simon Weinberg , Restaurant Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo
• Finland ved Eric Räty , Chez Dominique i Helsingfors

Imponerte juryen
Friis ble årets vinner fordi han var den som best klarte å kombinere de nordiske råvarene til akevittsmaken, og det på en kreativ måte, sier juryformann og tidligere Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie.

Skeie var juryformann i årets konkurranse. Der satt også fjorårets vinner, Petter Beyer, samt de kjente nordiske kokkene Per Hallundbæk, Michael Bjørklund og Magnus Ek.

Halvor Heuch, destillatør hos Arcus og Norges fremste akevittekspert, var i år som tidligere år et selvskrevent jurymedlem.

Hellstrøm tildelt årets hederspris
Eyvind Hellstrøm ble overrakt prisen som en anerkjennelse for sitt "livslange lidenskapelige forhold til den gode smak og for sin rolle som eminent Linie Aquavit-ambassadør".

Juryen mener Hellstrøm har gjort en uvurderlig innsats for å øke nordmenns kunnskap om og interesse for nordisk kvalitetsmat og -drikke.

Den nordiske kokkekonkurransen Linie Award er en konkurranse for unge lovende kokker, der oppgaven er å fremme bruken av nordiske råvarer og utvikle et nytt, spennende og innovativt nordisk kjøkken.

Årets konkurranse var den sjette i rekken, arrangert av Arcus og Kulinarisk Akademi.

Foto: Arcus og Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen