Dansk dobbeltseier i Nordic Challenge

De norske finalehåpene nådde ikke helt opp i kokkekonkurransen Nordic Challenge.
Redaksjonen
25 Februar 2009 - 21:30

To av Norges fremste kokker; Heidi Bjerkan (Det Kongelige Hoff) og Jostein Medhus (Kulinarisk Akademi), måtte se seg slått av to dansker og en svenske i dagens finale i Nordic Challenge som fant sted i København.
 
Nordic Challenge er en kokkekonkurranse som arrangeres annenhvert år under den store matmessen Tema 09 som avholdes i København, og årets konkurranse er den tredje i rekken.
 
Nordiske råvarer
10 toppkokker fra de fem nordiske land har kjempet om å lage en treretters meny på nordiske råvarer for syv personer.
 
 
Årets råvarer som skulle benyttes var svinekjøtt av Duroc gris og fisken gjørs. Deltakerne kunne fritt velge hvilken av råvarene de ville bruke til henholdsvis forrett og hovedrett.
 
Desserten skulle inneholde beter, preserverte eller tørkede bær/frukter som er typisk for deltakernes hjemland, samt et meieriprodukt.
 
Tøff forberedelse
Det har vært en hektisk tid i kokkeverden så langt i 2009 med flere store kokkekonkurranser etterhverandre, og Heidi Bjerkan var en av seks finalister til Årets kokk 2009 som fant sted i februar.
 
Råvarene som var valgt ut var heller ikke helt til fordel for de norske kokkene, da såvel Duroc-gris og gjørs er vanskelige å få tak i utenfor Danmark.
 
Dansk storeslem
Det var Torsten Vildgaard som gikk av med seieren i årets konkurranse. Vildgaard jobber til daglig som sous chef på restaurant Noma i København, som regnes for å være skandinavias ledende restaurant med to stjerner i Michelin-guiden.
 
Hans landsmann Torsten Schmidt (restaurantene Malling & Schmidt og Nordisk Spisehus, Ålborg) tok sølvet, mens svenske Adam Dahlberg (Restaurant Mathias Dahlgren) tok bronsen.
 
De øvrige deltakerene i konkurransen var:
 
Norge:
Heidi Bjerkan (Det Kongelige Hoff)
Jostein Medhus (Kulinarisk Akademi)
 
Sverige:
Daniel Frick (Restaurant Lux)
 
Finland:
Jouni Toivanen (Chez Dominique)
Joni Ketonen (Restaurant Olo)
 
Island:
Hallgrimur Fridrik Sigrudarson (Restaurant Fridrik V)
Gunnar Karl Gislason (Dill Restaurant)
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før
Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Drøm deg bort med denne drinken
Ukens drink

Drøm deg bort med denne drinken

Den heter "skinnende Reno" - etter spillparadiset i Nevada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du neppe laget flyndre før
Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Drøm deg bort med denne drinken
Ukens drink

Drøm deg bort med denne drinken

Den heter "skinnende Reno" - etter spillparadiset i Nevada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her