Dansk seier i Linie Award 2007

Den danske kokken Michael Munk tok seieren i årets Linie Award. Han imponerte fagjuryen.
Redaksjonen
02 November 2007 - 14:46

- Nå har drømmen min gått i oppfyllelse. Målet mitt var å vinne, og det gjorde jeg også. Med seier i Linie Award har jeg gode muligheter til å utvikle meg videre som kokk, sier Munk.
 
Fem finalister
Fem nordiske finalister konkurrerte i tre hektiske timer på kjøkkenet til Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo. Foran 240 gjester kjempet de om juryens gunst.
 
Oppgaven var å tilberede den beste nordiske fingermaten basert på svensk løyrom, finsk gjørs, danske fjordreker, islandsk røye og norsk kongekrabbe. Dessuten skulle de lage den beste varme hovedretten av islandsk lam.
 
Tolket rett
27 år gamle Michael jobber til daglig ved Tree-Top Restaurant i Munkebjerg i Danmark. Han utkonkurrerte de andre finalistene med sin tolkning av rettene. Han serverte juryen blant annet lammefilet med dill og sesongens grønt, satt sammen med saus av bjørnebær og linieskum.
 
Gode ferdigheter
- Michael utførte oppgaven på den beste måten. Han har gode ferdigheter, også i originalitet. Rettene hans matchet optimalt med Linie Aquavit, både som drikke til, og som en integrert komponent i maten. I tillegg til å utvise god teknikk og kreativitet, klarte han å få frem særegenheten som ligger i lammet fra Island og de nordiske råvarene i fingermaten, sier juryformann Eyvind Hellstrøm.
 
Personligheter
Med seg i juryen hadde Hellstrøm matpersonligheter som Bengt Sjöström fra Restaurant Linnea i Gøteborg og Rasmus Koefod fra Restaurant Geranium i København, samt Arcus' Fagdirektør for Brennevin, Halvor Heuch.
 
Munk får et to ukers arbeidsdopphold hos den krevende franske stjernekokken Regis Marcon i Syd-Frankrike, et utviklingsstipend på 30 000 kroner, samt jurydeltakelse på neste års Linie Award.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her