Dansk seier i Linie Award 2007

Den danske kokken Michael Munk tok seieren i årets Linie Award. Han imponerte fagjuryen.
Redaksjonen
02 November 2007 - 13:46

- Nå har drømmen min gått i oppfyllelse. Målet mitt var å vinne, og det gjorde jeg også. Med seier i Linie Award har jeg gode muligheter til å utvikle meg videre som kokk, sier Munk.
 
Fem finalister
Fem nordiske finalister konkurrerte i tre hektiske timer på kjøkkenet til Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo. Foran 240 gjester kjempet de om juryens gunst.
 
Oppgaven var å tilberede den beste nordiske fingermaten basert på svensk løyrom, finsk gjørs, danske fjordreker, islandsk røye og norsk kongekrabbe. Dessuten skulle de lage den beste varme hovedretten av islandsk lam.
 
Tolket rett
27 år gamle Michael jobber til daglig ved Tree-Top Restaurant i Munkebjerg i Danmark. Han utkonkurrerte de andre finalistene med sin tolkning av rettene. Han serverte juryen blant annet lammefilet med dill og sesongens grønt, satt sammen med saus av bjørnebær og linieskum.
 
Gode ferdigheter
- Michael utførte oppgaven på den beste måten. Han har gode ferdigheter, også i originalitet. Rettene hans matchet optimalt med Linie Aquavit, både som drikke til, og som en integrert komponent i maten. I tillegg til å utvise god teknikk og kreativitet, klarte han å få frem særegenheten som ligger i lammet fra Island og de nordiske råvarene i fingermaten, sier juryformann Eyvind Hellstrøm.
 
Personligheter
Med seg i juryen hadde Hellstrøm matpersonligheter som Bengt Sjöström fra Restaurant Linnea i Gøteborg og Rasmus Koefod fra Restaurant Geranium i København, samt Arcus' Fagdirektør for Brennevin, Halvor Heuch.
 
Munk får et to ukers arbeidsdopphold hos den krevende franske stjernekokken Regis Marcon i Syd-Frankrike, et utviklingsstipend på 30 000 kroner, samt jurydeltakelse på neste års Linie Award.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her