Dansk storeslem i Nordisk

Danske Simon Tønsager forsvarte tittelen og tok hjem alle priser i årets Nordiske mesterskap, mens beste norske kom på 4. plass.
Redaksjonen
14 Mai 2011 - 19:28

Det ble en skikkelig storeslem for den unge dansken i dagens Nordisk Mesterskap i østersåpning 2011.
 
Ikke nok med at han forsvarte fjorårets tittelen som Nordens beste østersåpner, men han sikret seg også prisen for beste presentasjon og beste tid med 2 minutter og 24 sekunder som han oppnådde i kvalifiseringsrunden.
 
Uvirkelig
Det var en tydlig beveget Tønsager som snakket med Apéritif rett etter konkurransen:
 
- Jeg er helt sjokkert. Glad, men sjokkert, for det var utrolig jevnt i finalen og jeg hadde aldri drømt om å få til en slik grand slam, sier Tønsager.
 
Tønsager var utilnærmelig i finalen og vant med hele 40 sekunder foran sin landsmann, Jesper Knudsen, som deltar i sin første internasjonale konkurranse. Danmark gjorde det i det hele tatt godt i konkurransen med 1., 2., 6., 8. og 12. plass til slutt.
 
- Jeg visste hvem som hadde vunnet i det jeg gikk av podiiet i finalen, sier Hasse Johannesson til Apéritif. Ikke bare var han utrolig kjapp, men det var en utrolig flott presentasjon også, og han har helt klart fortjent det.
 
Stolthet i lokale råvarer
Danmark har hatt en voldsom vekst innen østersåpnere de siste årene, og i følge Tønsager kan de takke lokale råvarer for dette.
 
- Det har vært et fokus på lokale råvarer i Danmark over lang tid, og ikke minst på østers fra Limfjorden, sier han.
 
- Dette har ført til en større etterspørsel etter danske flatøsters i stedet for importerte østers, og dermed har vi fått mulighet til å åpne mer flatøsters.
 
Fjerdeplass til Norge
Regjerende Norsk mester, Peter Sandqvist nådde ikke helt opp i finalen og måtte ta til takke med en fjerdeplass.
 
- Jeg er kjempefornøyd, for jeg hadde satt med som mål å komme til finalen, og det klarte jeg, sier Sandqvist.
 
- Etter de ti første østersene i finalen merket jeg også at jeg begynte å bli sliten, så en fjerdeplass er jeg veldig fornøyd med.
 
De andre norske plasseringene ble: Xiang Xu 13. plass, Gorm Nørum (14. plass) og Maria Brendehaug Pedersen (15. plass).
 
Vi gratulerer Simon Tønsager som Nordisk Mester!
Resultatliste Nordisk mesterskap i østersåpning, Grebbestad, Sverige 14. mai 2011:
 
Finale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Danmark

Simon Tønsager

2:32

8

20

2:20

2.

Danmark

Jesper Knudsen

2:29

36

5

3:00

3.

Sverige

Hasse Johannesson

2:59

32

15

3:16

4.

Norge

Peter Sandqvist

2:44

36

0

3:20

Semifinale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Sverige

Hasse Johannesson

2:49

12

20

2:41

2.

Danmark

Simon Tønsager

2:31

28

15

2:44

3.

Danmark

Jesper Knudsen

2:39

20

0

2:59

4.

Norge

Peter Sandqvist

2:33

32

0

3:05

5.

Sverige

Lars Karlsson

3:13

16

20

3:09

6.

Danmark

Jonas Tønsager

3:05

36

15

3:26

7.

Estland

Anti Lepik

3:34

24

20

3:38

8.

Danmark

Henrik I Surina

2:47

64

5

3:46

Innledende runder:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Danmark

Jesper Knudsen

2:47

32

0

3:19

2.

Norge

Peter Sandqvist

2:47

36

0

3:23

3.

Danmark

Simon Tønsager

2:24

76

10

3:30

4.

Sverige

Hasse Johannesson

2:43

52

0

3:35

5.

Estland

Anti Lepik

3:18

44

15

3:47

6.

Danmark

Henrik I Surina

3:16

48

5

3:59

7.

Sverige

Lars Karlsson

3:14

60

10

4:04

8.

Danmark

Jonas Tønsager

2:54

72

0

4:06

9.

Finland

Johann Schlag

3:16

56

0

4:12

10.

Sverige

Dieter Berner

2:50

88

0

4:18

11.

Finland

Martin Söderström

3:15

76

5

4:26

12.

Danmark

Søren Lisager

3:37

56

0

4:33

13.

Norge

Xiang Xu

2:55

116

0

4:51

14.

Norge

Gorm Nørum

3:38

116

0

5:34

15.

Norge

Maria Brendehaug Petersen

4:17

92

5

5:44

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her