Dansk storeslem i Nordisk

Danske Simon Tønsager forsvarte tittelen og tok hjem alle priser i årets Nordiske mesterskap, mens beste norske kom på 4. plass.
Redaksjonen
14 Mai 2011 - 19:28

Det ble en skikkelig storeslem for den unge dansken i dagens Nordisk Mesterskap i østersåpning 2011.
 
Ikke nok med at han forsvarte fjorårets tittelen som Nordens beste østersåpner, men han sikret seg også prisen for beste presentasjon og beste tid med 2 minutter og 24 sekunder som han oppnådde i kvalifiseringsrunden.
 
Uvirkelig
Det var en tydlig beveget Tønsager som snakket med Apéritif rett etter konkurransen:
 
- Jeg er helt sjokkert. Glad, men sjokkert, for det var utrolig jevnt i finalen og jeg hadde aldri drømt om å få til en slik grand slam, sier Tønsager.
 
Tønsager var utilnærmelig i finalen og vant med hele 40 sekunder foran sin landsmann, Jesper Knudsen, som deltar i sin første internasjonale konkurranse. Danmark gjorde det i det hele tatt godt i konkurransen med 1., 2., 6., 8. og 12. plass til slutt.
 
- Jeg visste hvem som hadde vunnet i det jeg gikk av podiiet i finalen, sier Hasse Johannesson til Apéritif. Ikke bare var han utrolig kjapp, men det var en utrolig flott presentasjon også, og han har helt klart fortjent det.
 
Stolthet i lokale råvarer
Danmark har hatt en voldsom vekst innen østersåpnere de siste årene, og i følge Tønsager kan de takke lokale råvarer for dette.
 
- Det har vært et fokus på lokale råvarer i Danmark over lang tid, og ikke minst på østers fra Limfjorden, sier han.
 
- Dette har ført til en større etterspørsel etter danske flatøsters i stedet for importerte østers, og dermed har vi fått mulighet til å åpne mer flatøsters.
 
Fjerdeplass til Norge
Regjerende Norsk mester, Peter Sandqvist nådde ikke helt opp i finalen og måtte ta til takke med en fjerdeplass.
 
- Jeg er kjempefornøyd, for jeg hadde satt med som mål å komme til finalen, og det klarte jeg, sier Sandqvist.
 
- Etter de ti første østersene i finalen merket jeg også at jeg begynte å bli sliten, så en fjerdeplass er jeg veldig fornøyd med.
 
De andre norske plasseringene ble: Xiang Xu 13. plass, Gorm Nørum (14. plass) og Maria Brendehaug Pedersen (15. plass).
 
Vi gratulerer Simon Tønsager som Nordisk Mester!
Resultatliste Nordisk mesterskap i østersåpning, Grebbestad, Sverige 14. mai 2011:
 
Finale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Danmark

Simon Tønsager

2:32

8

20

2:20

2.

Danmark

Jesper Knudsen

2:29

36

5

3:00

3.

Sverige

Hasse Johannesson

2:59

32

15

3:16

4.

Norge

Peter Sandqvist

2:44

36

0

3:20

Semifinale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Sverige

Hasse Johannesson

2:49

12

20

2:41

2.

Danmark

Simon Tønsager

2:31

28

15

2:44

3.

Danmark

Jesper Knudsen

2:39

20

0

2:59

4.

Norge

Peter Sandqvist

2:33

32

0

3:05

5.

Sverige

Lars Karlsson

3:13

16

20

3:09

6.

Danmark

Jonas Tønsager

3:05

36

15

3:26

7.

Estland

Anti Lepik

3:34

24

20

3:38

8.

Danmark

Henrik I Surina

2:47

64

5

3:46

Innledende runder:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Danmark

Jesper Knudsen

2:47

32

0

3:19

2.

Norge

Peter Sandqvist

2:47

36

0

3:23

3.

Danmark

Simon Tønsager

2:24

76

10

3:30

4.

Sverige

Hasse Johannesson

2:43

52

0

3:35

5.

Estland

Anti Lepik

3:18

44

15

3:47

6.

Danmark

Henrik I Surina

3:16

48

5

3:59

7.

Sverige

Lars Karlsson

3:14

60

10

4:04

8.

Danmark

Jonas Tønsager

2:54

72

0

4:06

9.

Finland

Johann Schlag

3:16

56

0

4:12

10.

Sverige

Dieter Berner

2:50

88

0

4:18

11.

Finland

Martin Söderström

3:15

76

5

4:26

12.

Danmark

Søren Lisager

3:37

56

0

4:33

13.

Norge

Xiang Xu

2:55

116

0

4:51

14.

Norge

Gorm Nørum

3:38

116

0

5:34

15.

Norge

Maria Brendehaug Petersen

4:17

92

5

5:44

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her