Dansk storeslem i Nordisk

Danske Simon Tønsager forsvarte tittelen og tok hjem alle priser i årets Nordiske mesterskap, mens beste norske kom på 4. plass.
Redaksjonen
14 Mai 2011 - 19:28

Det ble en skikkelig storeslem for den unge dansken i dagens Nordisk Mesterskap i østersåpning 2011.
 
Ikke nok med at han forsvarte fjorårets tittelen som Nordens beste østersåpner, men han sikret seg også prisen for beste presentasjon og beste tid med 2 minutter og 24 sekunder som han oppnådde i kvalifiseringsrunden.
 
Uvirkelig
Det var en tydlig beveget Tønsager som snakket med Apéritif rett etter konkurransen:
 
- Jeg er helt sjokkert. Glad, men sjokkert, for det var utrolig jevnt i finalen og jeg hadde aldri drømt om å få til en slik grand slam, sier Tønsager.
 
Tønsager var utilnærmelig i finalen og vant med hele 40 sekunder foran sin landsmann, Jesper Knudsen, som deltar i sin første internasjonale konkurranse. Danmark gjorde det i det hele tatt godt i konkurransen med 1., 2., 6., 8. og 12. plass til slutt.
 
- Jeg visste hvem som hadde vunnet i det jeg gikk av podiiet i finalen, sier Hasse Johannesson til Apéritif. Ikke bare var han utrolig kjapp, men det var en utrolig flott presentasjon også, og han har helt klart fortjent det.
 
Stolthet i lokale råvarer
Danmark har hatt en voldsom vekst innen østersåpnere de siste årene, og i følge Tønsager kan de takke lokale råvarer for dette.
 
- Det har vært et fokus på lokale råvarer i Danmark over lang tid, og ikke minst på østers fra Limfjorden, sier han.
 
- Dette har ført til en større etterspørsel etter danske flatøsters i stedet for importerte østers, og dermed har vi fått mulighet til å åpne mer flatøsters.
 
Fjerdeplass til Norge
Regjerende Norsk mester, Peter Sandqvist nådde ikke helt opp i finalen og måtte ta til takke med en fjerdeplass.
 
- Jeg er kjempefornøyd, for jeg hadde satt med som mål å komme til finalen, og det klarte jeg, sier Sandqvist.
 
- Etter de ti første østersene i finalen merket jeg også at jeg begynte å bli sliten, så en fjerdeplass er jeg veldig fornøyd med.
 
De andre norske plasseringene ble: Xiang Xu 13. plass, Gorm Nørum (14. plass) og Maria Brendehaug Pedersen (15. plass).
 
Vi gratulerer Simon Tønsager som Nordisk Mester!
Resultatliste Nordisk mesterskap i østersåpning, Grebbestad, Sverige 14. mai 2011:
 
Finale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Danmark

Simon Tønsager

2:32

8

20

2:20

2.

Danmark

Jesper Knudsen

2:29

36

5

3:00

3.

Sverige

Hasse Johannesson

2:59

32

15

3:16

4.

Norge

Peter Sandqvist

2:44

36

0

3:20

Semifinale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Sverige

Hasse Johannesson

2:49

12

20

2:41

2.

Danmark

Simon Tønsager

2:31

28

15

2:44

3.

Danmark

Jesper Knudsen

2:39

20

0

2:59

4.

Norge

Peter Sandqvist

2:33

32

0

3:05

5.

Sverige

Lars Karlsson

3:13

16

20

3:09

6.

Danmark

Jonas Tønsager

3:05

36

15

3:26

7.

Estland

Anti Lepik

3:34

24

20

3:38

8.

Danmark

Henrik I Surina

2:47

64

5

3:46

Innledende runder:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Danmark

Jesper Knudsen

2:47

32

0

3:19

2.

Norge

Peter Sandqvist

2:47

36

0

3:23

3.

Danmark

Simon Tønsager

2:24

76

10

3:30

4.

Sverige

Hasse Johannesson

2:43

52

0

3:35

5.

Estland

Anti Lepik

3:18

44

15

3:47

6.

Danmark

Henrik I Surina

3:16

48

5

3:59

7.

Sverige

Lars Karlsson

3:14

60

10

4:04

8.

Danmark

Jonas Tønsager

2:54

72

0

4:06

9.

Finland

Johann Schlag

3:16

56

0

4:12

10.

Sverige

Dieter Berner

2:50

88

0

4:18

11.

Finland

Martin Söderström

3:15

76

5

4:26

12.

Danmark

Søren Lisager

3:37

56

0

4:33

13.

Norge

Xiang Xu

2:55

116

0

4:51

14.

Norge

Gorm Nørum

3:38

116

0

5:34

15.

Norge

Maria Brendehaug Petersen

4:17

92

5

5:44

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her