Danske vant tidenes jevneste mesterskap

Det ble en nervepirrende finale i årets Nordiske mesterskap i østersåpning, og endelig kunne Simon Tønsager sikre Danmarks første tittel.
Redaksjonen
01 Mai 2010 - 18:29

Seieren i årets Nordiske mesterskap i østersåpning ble dratt i land med knappest mulig margin - 0 sekunder. Til slutt skilte det bare ett fattig sekund mellom nummer en og tre.
 
Sluttiden for første og andre plass var begge på 2:26, og med samme antall straffesekunder var det bonussekundene som avgjorde mesterskapet i Simon Tønsagers favør foran Hasse Johannesson.
 
Danmarks første tittel i østersåpning
- Det er helt uvirkelig, og det har ikke gått riktig opp for meg at jeg har vunnet ennå, sier en tydelig beveget Simon Tønsager til Apéritif.
 
- Det var utrolig tett i dag, og det at jeg slår Hasse på grunn av presentasjonen er helt vanvittig, fortsetter Tønsager, før han blir avbrutt av sin tvillingbror som minner ham på at de begge skal bade i havnebassenget etter et vennskapelig veddemål.
 
Tittelen som Nordisk mester er den første internasjonale tittelen innen østersåpning som har gått til Danmark.
 
Beste presentasjon og tid
Med bare fem sekunder som skilte de fire finalistene i åpningstid, var det presentasjonen som skulle skille vinneren fra de andre.
 
Kvaliteten på finalebrettene skilte seg klart ut som de beste i hele konkurransen, og prisen for peneste presentasjon gikk også til danske Simon Tønsager.
 
Prisen for beste tid på 30 østers gikk til den andre av tvillingbrødrene Tønsager, Jonas.
 
 
Apéritif gratulerer Simon Tønsager med mesterskapet!
 

Resultatliste Nordisk mesterskap i østersåpning, Grebbestad, Sverige 1. mai 2010:
 
Finale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Danmark

Simon Tønsager

2:36

16

26

2:26

2.

Sverige

Hasse Johannesson

2:33

16

23

2:26

3.

Danmark

Jonas Tønsager

2:31

20

24

2:27

4.

Sverige

Johan Malm

2:35

24

23

2:36

Semifinale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Sverige

Johan Malm

2:50

12

24

2:38

2.

Danmark

Jonas Tønsager

2:38

28

23

2:43

3.

Danmark

Simon Tønsager

2:49

20

20

2:49

4.

Sverige

Hasse Johannesson

2:53

20

22

2:51

5.

Norge

Heini Petersen

2:42

32

20

2:54

6.

Sverige

Lars Karlsson

3:00

28

23

3:05

7.

Sverige

Niklas Wiklund

2:56

36

24

3:08

8.

Finland

Johann Schlag

3:10

20

18

3:12

Innledende runder:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Sverige

Hasse Johannesson

2:41

24

20

2:45

2.

Sverige

Johan Malm

2:38

32

22

2:48

3.

Danmark

Jonas Tønsager

2:50

28

18

3:00

4.

Sverige

Niklas Wiklund

2:52

40

20

3:12

4.

Norge

Heini Petersen

2:38

52

18

3:12

6.

Sverige

Lars Karlsson

3:22

20

18

3:24

7.

Sverige

Dieter Berner

2:46

56

15

3:27

8.

Danmark

Simon Tønsager

2:55

56

18

3:33

9.

Finland

Johann Schlag

3:10

32

5

3:37

10.

Sverige

Nils Molinder

2:54

68

16

3:46

11.

Danmark

Henrik I Surina

3:35

56

20

4:11

12.

Danmark

Søren Lisager

3:46

64

12

4:38

13.

Finland

Martin Söderström

3:49

64

14

4:39

14.

Norge

Gorm Nørum

4:04

80

18

5:06

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her