Danske vil sikre norsk østersseier

Danske vil sikre norsk østersseier

Bare seier er godt nok for Heini Petersen i Nordisk Mesterskap i Østersåpning.

Fredag 27. april er det klart for Nordisk Mesterskap i Østersåpning. På hotellet TanumStrand i Grebbestad, like over svenskegrensa ved Svinesund, skal totalt 16 deltagere fra fem land knive om tittelen «Nordisk Mester i Østersåpning». For Norge er danskfødte Heini Petersen klar til dyst.

– Målet er å vinne. Jeg blir skuffet om jeg ikke vinner, for jeg hater å tape, sier Petersen som til daglig jobber som frilanskokk.

Petersen vant NM i østersåpning for første gang i 1985, og har siden den gang tatt sju seiere. I tillegg har han vunnet Nordisk én gang og deltatt i VM fem ganger, med tredjeplass som beste plassering.

I tillegg til Heini, stiller datteren Maria for Norge i mesterkapet. Hun har imidlertid lavere forventninger til resultat enn faren.

– Jeg vil ikke komme på siste plass. Det gjorde jeg i fjor. Målet mitt er å forbedre tiden min, sier Maria Petersen (20) som er konkurransens yngste deltager.

LES OGSÅ: Jentene kommer

Foto: Roger Kolbu

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen