David Lynch lager design for Dom Pérignon

David Lynch lager design for Dom Pérignon

Filmprodusenten David Lynch i Hollywood samarbeider med Dom Pérignon om å lage et spesielt design for to av husets årgangschampagner.
26 Juli 2012 - 15:08

David Lynch er fremfor alt kjent for sine surrealistiske filmer som Eraserhead, Blue Velvet og Mulholland Drive, samt TV-serien Twin Peaks.

“The Power of Creation” som det nye designet kalles, er utviklet av David Lynch og hans effektmaker, Gary D’Amico.

De to tilbrakte to dager i et filmstudio i California. Der eksperimenterte de med fakler, røykmaskiner og lyseffekter for å komme frem til det endelige flaskedesignet.

Lynch er den andre nålevende artist, etter fotograf og Chanels kreative sjef, Karl Lagerfeld, som jobber direkte med champagnehuset.

Den eksentriske filmprodusenten har også laget et ekstraordinært design for for 10 flasker Dom Pérignon 2000 dobbelmagnum og 10 flasker Rosé 1998 dobbelmagnum.

Som kjent for den suksessrike, men rimelig spesielle TV-dramaet Twin Peaks, erkjenner Lynch at han liker å gjøre slike kommersielle oppgaver nå og da. Det gir ham mulighet til å eksperimentere med ny teknologi.

Det nye designet ble denne uken presentert i Los Angeles. Til stede var også Dom Pérignons kjellermester, Richard Geoffroy.

De teatralske gaveeskene er bundet med silkebånd i begge ender, hvilket illuderer et oppløftet sceneteppe over de kunstneriske silhuettene i boksen.

Det berensete opplaget med "Power of Creation"-flaskene vil være tilgjengelig i Storbritannia fra midten av oktober. Pris vil bli omlag £120 for Dom Pérignon 2003 og £240 for Rosé 2000.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her