David Lynch lager design for Dom Pérignon

David Lynch lager design for Dom Pérignon

Filmprodusenten David Lynch i Hollywood samarbeider med Dom Pérignon om å lage et spesielt design for to av husets årgangschampagner.

David Lynch er fremfor alt kjent for sine surrealistiske filmer som Eraserhead, Blue Velvet og Mulholland Drive, samt TV-serien Twin Peaks.

“The Power of Creation” som det nye designet kalles, er utviklet av David Lynch og hans effektmaker, Gary D’Amico.

De to tilbrakte to dager i et filmstudio i California. Der eksperimenterte de med fakler, røykmaskiner og lyseffekter for å komme frem til det endelige flaskedesignet.

Lynch er den andre nålevende artist, etter fotograf og Chanels kreative sjef, Karl Lagerfeld, som jobber direkte med champagnehuset.

Den eksentriske filmprodusenten har også laget et ekstraordinært design for for 10 flasker Dom Pérignon 2000 dobbelmagnum og 10 flasker Rosé 1998 dobbelmagnum.

Som kjent for den suksessrike, men rimelig spesielle TV-dramaet Twin Peaks, erkjenner Lynch at han liker å gjøre slike kommersielle oppgaver nå og da. Det gir ham mulighet til å eksperimentere med ny teknologi.

Det nye designet ble denne uken presentert i Los Angeles. Til stede var også Dom Pérignons kjellermester, Richard Geoffroy.

De teatralske gaveeskene er bundet med silkebånd i begge ender, hvilket illuderer et oppløftet sceneteppe over de kunstneriske silhuettene i boksen.

Det berensete opplaget med "Power of Creation"-flaskene vil være tilgjengelig i Storbritannia fra midten av oktober. Pris vil bli omlag £120 for Dom Pérignon 2003 og £240 for Rosé 2000.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen