De beste britiske restaurantadressene

Planlegger du en London-tur i høst, kan du krydre det med et besøk på Englands beste restaurant. St. John topper nemlig det velkjente magasinet Time Outs liste over rikets beste kulinariske adresser. Mer overraskende er det kanskje at London kun har fire
Aase E. Jacobsen
03 November 2003 - 12:20

Prisgunstige St. John i St John Street, Clerkenwell, i østre del av Londons sentrum i nærheten av St. Pauls, skylder sin suksess til kjøkkensjefen Fergus Henderson som her lager moderne og kreative vrier innenfor det såkalte British cuisine som selvsagt henter sin basis i det franske.

Nesten like budsjettvennlige The Ivy, 1 West Street mellom Covent Garden og Soho, havnet på tredjeplass etter den meget renommerte Le Manoir Aux Quat' Saisons, i Oxfordshire. Og hvis du ennå ikke har vært på River Café, i Vest-London, er det sannelig på tide, for her lages fortsatt spennende italiensk mat, om enn i den rustikke gate. Og J. Sheekey i Covent Garden, er stedet for sjømat.

Men det er altså ikke bare i London det skjer. I den lille byen Ludlow, i søndre Shropshire, ca 5 mil vest for Birmingham, finnes ikke mindre enn to av restaurantene på listen. The Merchant House og Hibiscus kom på henholdsvis sjuende og tiende plass. Ludlow har allerede markert seg sterkt på den gastronomiske scenen med den største tettheten av Michelin-stjerner utenom London.

Kåringen er gjennomført av et panel på i alt 500 matkyndige personer fra hele UK. Hvilket forklarer at også restaurantene utenfor London-gryta kommer i betraktning. Det er for tidlig å hevde at Londons hegemoni som det britiske gastronomiske sentrum er brutt, men "provinsen"er klart i støtet, og det skulle nesten bare mangle.

Time Out's Top 10 UK Restaurants

1. St John - London
2. Le Manoir aux Quat' Saisons - Great Milton, Oxfordshire
3. The Ivy - London
4. Waterside Inn - Bray, Berkshire
5. River Café - London
6. J Sheekey - London
7. The Merchant House - Ludlow, Shropshire
8. Cayenne - Belfast
9.  L'Ecrivain - Dublin
10. Hibiscus - Ludlow, Shropshire

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her