De beste britiske restaurantadressene

Planlegger du en London-tur i høst, kan du krydre det med et besøk på Englands beste restaurant. St. John topper nemlig det velkjente magasinet Time Outs liste over rikets beste kulinariske adresser. Mer overraskende er det kanskje at London kun har fire av de ti beste. Kanskje på tide å legge turen innom andre deler av kongedømmet?

Prisgunstige St. John i St John Street, Clerkenwell, i østre del av Londons sentrum i nærheten av St. Pauls, skylder sin suksess til kjøkkensjefen Fergus Henderson som her lager moderne og kreative vrier innenfor det såkalte British cuisine som selvsagt henter sin basis i det franske.

Nesten like budsjettvennlige The Ivy, 1 West Street mellom Covent Garden og Soho, havnet på tredjeplass etter den meget renommerte Le Manoir Aux Quat' Saisons, i Oxfordshire. Og hvis du ennå ikke har vært på River Café, i Vest-London, er det sannelig på tide, for her lages fortsatt spennende italiensk mat, om enn i den rustikke gate. Og J. Sheekey i Covent Garden, er stedet for sjømat.

Men det er altså ikke bare i London det skjer. I den lille byen Ludlow, i søndre Shropshire, ca 5 mil vest for Birmingham, finnes ikke mindre enn to av restaurantene på listen. The Merchant House og Hibiscus kom på henholdsvis sjuende og tiende plass. Ludlow har allerede markert seg sterkt på den gastronomiske scenen med den største tettheten av Michelin-stjerner utenom London.

Kåringen er gjennomført av et panel på i alt 500 matkyndige personer fra hele UK. Hvilket forklarer at også restaurantene utenfor London-gryta kommer i betraktning. Det er for tidlig å hevde at Londons hegemoni som det britiske gastronomiske sentrum er brutt, men "provinsen"er klart i støtet, og det skulle nesten bare mangle.

Time Out's Top 10 UK Restaurants

1. St John - London
2. Le Manoir aux Quat' Saisons - Great Milton, Oxfordshire
3. The Ivy - London
4. Waterside Inn - Bray, Berkshire
5. River Café - London
6. J Sheekey - London
7. The Merchant House - Ludlow, Shropshire
8. Cayenne - Belfast
9.  L'Ecrivain - Dublin
10. Hibiscus - Ludlow, Shropshire

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen