De Burgh selger klassesamling

Rekker ikke å drikke sine slottsviner fra Mouton, Lafite og Latour.

I løpet av flere tiår har artisten Chris de Burgh skaffet seg en samling av noen av verdens dyreste og fineste viner. Nå skal flere dem av opp av kjelleren og ut på markedet.

- Jeg kjøpte dem ikke med hensikt å selge dem videre, men kommer likevel nå til å selge en del av dem, sier han til Decanter.

I "Lady In Red"-sangerens samling inngår blant annet kasser av Ch. Lafite 1945, Ch. Latour 1961, Ch. Mouton-Rothschild 1982, Cheval-Blanc 1978, La Mission Haut Brion 1961 og flasker av Ch. Margaux av ulike årganger. Han skal også ha en komplett samling av Ch. Mouton-Rothschild fra 1945 og framover, de fleste i magnumversjon.

Chris de Burgh ser ikke på seg selv som en vinsamler i ordets rette forstand, men mer som en lidenskapelig vindrikker. Problemet er bare at han synes det er nærmest en forbrytelse å åpne en hel kasse for å drikke én flaske.

- Når jeg ser mine Lafite-flasker i sin vakre originalinnpakning, er det nesten så jeg bøyer kne foran dem, sier de Burgh, som håper samlingen hans kan finne nye hjem hvor den blir satt like stor pris på.

Artisten har ikke tenkt å slutte med å samle vin, han vil tvert imot kjøpe nytt - bokstavelig talt. Hans nye favoritt er Brunello di Montalcino og utvalgte viner fra Sør-Afrika, New Zealand, Spania og ikke minst Argentina, landet hvor han ble født i 1948.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen