Drikke
Den store champagneguiden - rosa

Den store champagneguiden - rosa

Redaksjonen
15 Desember 2014 - 11:01

Det er på tide å kjøpe inn champagne til årets heftigste partyperiode. Enten det er snakk om bobler til å skåle inn det nye året, drikke til juleselskapet, julegave til ansatte eller noe å legge i egen kjeller, bør du finne noen interessante flasker blant de 225 vi har testet i løpet av de siste 24 månedene. Både i basis-, bestillings-, spesial- og tilleggsutvalg. For hver av disse er det imidelrtid egne regler for bestilling/innkjøp.

Basisvarer kan gå tom i disse hektiske førjulstider. Bestillingsvarer bør bestilles raskt. Om spesialvarene fortsatt finnes i ditt nærmeste spesialpol, vet du ikke før du kommer dit. Og for tilleggsutvalget er det krav til mengder bestilt.

Du kan også gi bort et champagnekurs i julegave

Men det skal altså godt gjøres at du ikke finner noen bobler å glede deg over. Her får du noen raskt tips på veien.

Fra aperitiff til dessert

Skal champagnen nytes nå, gå for brut eller extra brut uten årgang (NV).

Her finner du alle brut NV

Her finner du alle extra brut NV

Årgangschampagnene som er testet spenner over flere tiår, men de fleste er fra 2000-tallet. Mange av dem har derfor godt av et opphold i en kjeller nær deg.

Her finner du alle årgangschampagnene

Men finner du en moden årgangschampagne, er det knapt noe som overgår den til julehelgens menyer.

Rosa champagne er en kategori som får stadig økt oppmerksomhet, både fordi mange foretrekker den framfor den hvite, og fordi kvaliteten og tilbudet er i positiv utvikling.

Her finner du de rosa champagnene

Halvtørre champagner har begrenset interesse, men å matche desserten med en slik champagne, er alltid et morsomt innslag i en festmeny.

Og her er de søteste champagnene

Slik ble testen gjennomført
Produktene er smakt gjennom perioden 2013-2014. Alle priser er polets pr. 1. desember 2014.

Rosé

Rosé - spesialbutikkene

Følgende varer finnes kun i de syv spesialbutikkene rundt om i landet (Oslo-Vika og Oslo-CC Vest, Bergen, Trondheim, Hamar, Sandnes og Sandefjord). Det er ingen garanti for at produktene finnes i ditt nærmeste spesialpol, så kontakt polets kundesenter på 04560 dersom du ønsker opplysninger om lagerstatus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her