Drikke
Den store champagneguiden - halvtørre

Den store champagneguiden - halvtørre

Redaksjonen
15 Desember 2014 - 12:02

Det er på tide å kjøpe inn champagne til årets heftigste partyperiode. Enten det er snakk om bobler til å skåle inn det nye året, drikke til juleselskapet, julegave til ansatte eller noe å legge i egen kjeller, bør du finne noen interessante flasker blant de 225 vi har testet i løpet av de siste 24 månedene. Både i basis-, bestillings-, spesial- og tilleggsutvalg. For hver av disse er det imidelrtid egne regler for bestilling/innkjøp.

Basisvarer kan gå tom i disse hektiske førjulstider. Bestillingsvarer bør bestilles raskt. Om spesialvarene fortsatt finnes i ditt nærmeste spesialpol, vet du ikke før du kommer dit. Og for tilleggsutvalget er det krav til mengder bestilt.

Du kan også gi bort et champagnekurs i julegave

Men det skal altså godt gjøres at du ikke finner noen bobler å glede deg over. Her får du noen raskt tips på veien.

Fra aperitiff til dessert

Skal champagnen nytes nå, gå for brut eller extra brut uten årgang (NV).

Her finner du alle brut NV

Her finner du alle extra brut NV

Årgangschampagnene som er testet spenner over flere tiår, men de fleste er fra 2000-tallet. Mange av dem har derfor godt av et opphold i en kjeller nær deg.

Her finner du alle årgangschampagnene

Men finner du en moden årgangschampagne, er det knapt noe som overgår den til julehelgens menyer.

Rosa champagne er en kategori som får stadig økt oppmerksomhet, både fordi mange foretrekker den framfor den hvite, og fordi kvaliteten og tilbudet er i positiv utvikling.

Her finner du de rosa champagnene

Halvtørre champagner har begrenset interesse, men å matche desserten med en slik champagne, er alltid et morsomt innslag i en festmeny.

Og her er de søteste champagnene

Slik ble testen gjennomført
Produktene er smakt gjennom perioden 2013-2014. Alle priser er polets pr. 1. desember 2014.

Halvtørre

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her