Den svenske folkvodkaen

Explorer Vodka har gjennom 40 år vært svenskenes foretrukne vodka, laget som den er av 100 prosent svensk hvete, eller jordbruksalkohol som det står på den opprinnelige etiketten.

Hvis uttrykk for øvrig er beholdt i stor grad etter at

den har vært gjennom en fornyelsesprosess. Den røde, hvite og blå etiketten burde kunne slå godt an også her hvor vi har slik forkjærlighet for denne fargekombinasjonen. Explorer ble lansert i 1958 med tanke på det amerikanske markedet. En dundrende fiasko. Som kan sies ble hevnet av Absolut noen tiår senere. I Sverige er Explorer blitt en kultvodka, kanskje som et resultat av dagens hang til å kopiere 60- og 70-tallets livsstil. I forbindelse med 40-års jubiléet har produsenten Vin & Sprit laget en morsom og dekorativ plakat og brosjyre som følger drinkmoten i denne perioden. Explorer importeres av Norex International og koster kroner 254,80 (13070).
 
02.08.98
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Hvis du lurer på hva motstrøms betyr, får du et prakteksempel her

Elise Bratteng Rønning og Marius Martinsen forlot Kulinarisk Akademi i Oslo for å realisere sitt motstrømsprosjekt Fra Beite til bord i Utskarpen på Helgelandskysten. I bygda med 900 innbyggere skal de bygge Matdestinasjon Helgeland. Det tok av umiddelbart. Les hele saken

Til toppen