Matkurs og vinkurs

Vinkurs 18. mars i Oslo

Det er en god grunn til at disse Rioja-vinene er så populære i Norge: De smaker fantastisk godt. Det kan du også oppleve

Det er en god grunn til at disse Rioja-vinene er så populære i Norge: De smaker fantastisk godt. Det kan du også oppleve

De 11 vinene du får smake imponerer ikke bare rent smaksmessig, men de lagrer også godt. I løpet av disse timene får du vite hvorfor de hører hjemme i enhver vinkeller med respekt for seg selv.
Julie Helene Amundsen
14 Januar 2019 - 09:14

Den legendariske vinprodusenten Cune med sine "underbruk" Imperial og Contino kommer på et storslagent besøk i Oslo. Med seg har de til sammen 11 spennende og lagringsdyktige viner, som du får muligheten til å smake. På menyen står blant  annet den svært så  ettertraktete og prisbelønte Imperial Gran Reserva 2010, førpremiere på sensasjonen Contino Garnacha 2017, og ikke minst Contino Graciano 2016. Samt 8 andre deilige viner.

Cune har en historie som går tilbake til 1879, og har siden vokst til dagens portefølje av i alt 545 hektar vinmark som alle ligger mellom Rioja Alta og Rioja Alavesa. Dette tradisjonsrike vinhuset drifter i dag så vel Cune som Imperial, Viña Real og Contino.

Maria Larrea

Imperial-vinene har etter snart 100 år med produksjon blitt en av referansene for spansk vin. Vinene regnes som noen av de mest klassiske og lagringsdyktige fra Rioja. Produksjonen finner sted i Rioja Alta som er kjent for sitt jordsmonn og kjøligere klima som gir fyldige viner med høy syre. Det er Maria Larrea, sjefsvinmaker for Cune/Imperial som tar turen. Hun har jobbet for Cune siden 2006. Hun er nå ansvarlig for Imperial Gran Reserva. Hennes store mål er å lage viner som vil forbause.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Imperial-vinene

Jorge Navascués Haba

Contino er Cunes moderne tolkning av rioja. Første vin ble produsert i 1973 og vinmarkene tilhører Rioja Alavesa. Her blir det produsert konsentrerte, fruktige og elegante viner. Her møtes tradisjon og innovasjon i perfekt harmoni. Continos viner er svært populære og har mange følgere i Norge. Fra Contino får vi møte det nye stjerneskuddet, Jorge Navasques, som nylig overtok som vinmaker. Han han er vokst opp med en far som vinmaker og regner som en av de beste teknikerne innen ønologi og har en master i vitikultur og ønologi. 

Han har mye spennende på hjertet og mange planer allerede for å ta de fantastiske Contino-vinene enda et hakk videre. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Continos viner

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se kveldens viner.

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her