Godbiter i pollisten
Det er ingen grunn til å kimse av Bordeaux’ småslott - denne byr på akkurat det du leter etter nå

Det er ingen grunn til å kimse av Bordeaux’ småslott - denne byr på akkurat det du leter etter nå

For 195 kroner får du et herlig uttrykk for både kategorien Cru Bourgeois og Médoc som for årgangen.
Aase E. Jacobsen
27 Januar 2021 - 13:45
 

Ch. Vieux Moulin 2016 er en skikkelig godbit siden den kombinerer god pris med fin bordeauxkarakter og et mellomlangt lagringspotensial. Den er fyldig og aromatisk med fine bær- og jordsmonnstoner, god friskhet og godt tanninbitt. En utmerket matvin når retter som lammesteik, elggryte eller helstekt kylling står på menyen.

Vieux Moulin kaller seg selv en atypisk Listrac, og det skyldes den høye andelen av merlot i vinmarkene. Men i 2016 er det cabernet sauvignon som dominerer. Dette er da også et år hvor cabernet stråler. I vanskelige år har imidlertid cabernet problemer med å modne. For å unngå en for rustikk/grønn vinstil brukes tidligmodnende merlot for å balansere og øke fruktigheten. 

Jordsmonnet er har forholdsvis store rullesteiner iblandet kalk og leire.
Vinen er gjæret på tradisjonelt vis, i ståltanker og modnet i eikefat i 12 måneder.
Ch. Vieu Moulin drives nå av fjerde generasjon.

Jordsmonnet er grusjord med kalk og leire som gir en saftigere og friskere merlotkarakter enn når denne druen dyrkes i enda mer leirdominert jordsmonn.

Bak denne lille, men også typiske bordeauxeiendommen med 10 hektar vinmarker, står familien Fort-Dufau. I dag er det fjerde generasjon ved Fabienne og mannen Christophe Duphil som driver virksomheten. De produserer 38.000 flasker årlig og siden 2008 er altså vinen klassifisert som Cru Bourgeois. Siden 2019-årgangen er vingården HVE 3-sertifisert - den øverste graden i denne særfranske bærekraftordningen. 

Bærekraftsertifiseringen gjør at sauer er velkomne i vinmarkene. Foto: 
 

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

 

  • Produsent:
    La Cave Grand Listrac
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    254.90 kr
    Varenummer:
    3497901
    88 POENG
    Ch. Vieux Moulin
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her