TEST: Dette er de beste sommerølene

Test Dette er de beste sommerølene

Dette er de beste sommerølene

Blant 34 sommerøl er det en håndfull som skiller seg positivt ut. Her får du vite hvilke.

Her kommer Solen fra Hansa Borg Bryggerier og Ringnes Skjærgårdpils ble vinnere i kategorien klassiske sommerøl, mens 7 Fjell Sommer Pale Ale, Rosa Kinn og Ægirs Vårsol! er de aller beste i den åpne klassen, der bryggeriene selv meldte på ølene de definerte som sommerøl.

Felles for toppskårerne er at de er gode sommerøl og passer særdeles godt som drikke- og matøl.

Et godt sommerøl bør være lyst, friskt, lettdrikkelig og smake godt til sommerens matretter. Ølet bør også ha god balanse mellom frukt, sødme og bitterhet.

Grunnlegger av Ølakademiet, Jørn Tore Persen, sier at tanken bak testen har vært å vise noe av mangfoldet som er på det norske sommerølmarkedet, og at det finnes gode og bedre alternativer til vin. Ikke bare som tørsteslukker, men også som følge til mat.

Norge opplever for tiden en eksplosjon i antall bryggerier med 112 registrerte bryggerier, og det er i år rekordmange sommerøl.

-Det er svært gledelig med mangfold, og det er mange gode øl på markedet, men også noe varierende kvalitet følger med veksten, sier Persen.

 

Slik ble testen gjennomført:

Ølakademiets store sommerøltest omfatter i alt 34 øl fra 19 bryggerier.

For å være med i sommerøltesten må ølet være et sesongøl, være produsert i Norge og finnes i salg enten som flaske eller boks. Testen ble utført blindt, og ølene er bedømt etter kriteriene farge og duft, smak, samt en helhetsvurdering på en skala fra 50-100. Det er også gjort en vurdering på hvilken mat det enkelt øl passer til.

 

150625_jury_sommeroltest1.Ølakademiets fagjury består av f.v. Kim Daniel Bergersen, Ronja Velten, Inga Greve, Jørn Tore Persen. Foto: Frode Henriksen

Her finner du de klassiske sommerølene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen