sommerøl

Dette er de beste sommerølene

Dette er de beste sommerølene

Dette er de beste sommerølene

Blant 34 sommerøl er det en håndfull som skiller seg positivt ut. Her får du vite hvilke.
Redaksjonen
17 Juli 2015 - 09:45

Her kommer Solen fra Hansa Borg Bryggerier og Ringnes Skjærgårdpils ble vinnere i kategorien klassiske sommerøl, mens 7 Fjell Sommer Pale Ale, Rosa Kinn og Ægirs Vårsol! er de aller beste i den åpne klassen, der bryggeriene selv meldte på ølene de definerte som sommerøl.

Felles for toppskårerne er at de er gode sommerøl og passer særdeles godt som drikke- og matøl.

Et godt sommerøl bør være lyst, friskt, lettdrikkelig og smake godt til sommerens matretter. Ølet bør også ha god balanse mellom frukt, sødme og bitterhet.

Grunnlegger av Ølakademiet, Jørn Tore Persen, sier at tanken bak testen har vært å vise noe av mangfoldet som er på det norske sommerølmarkedet, og at det finnes gode og bedre alternativer til vin. Ikke bare som tørsteslukker, men også som følge til mat.

Norge opplever for tiden en eksplosjon i antall bryggerier med 112 registrerte bryggerier, og det er i år rekordmange sommerøl.

-Det er svært gledelig med mangfold, og det er mange gode øl på markedet, men også noe varierende kvalitet følger med veksten, sier Persen.

 

Slik ble testen gjennomført:

Ølakademiets store sommerøltest omfatter i alt 34 øl fra 19 bryggerier.

For å være med i sommerøltesten må ølet være et sesongøl, være produsert i Norge og finnes i salg enten som flaske eller boks. Testen ble utført blindt, og ølene er bedømt etter kriteriene farge og duft, smak, samt en helhetsvurdering på en skala fra 50-100. Det er også gjort en vurdering på hvilken mat det enkelt øl passer til.

 

Ølakademiets fagjury består av f.v. Kim Daniel Bergersen, Ronja Velten, Inga Greve, Jørn Tore Persen. Foto: Frode Henriksen
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her